”Ja hetken aikaa olin onnellinen” laulaa J. Karjalainen kappaleessaan Doris.

Hiljattain näin selvityksen että ihminen jolla on korvamato vaikkakin vain hetken, on onnellinen. Kauniina tyvenenä iltana auringon laskun aikaan ajaessani rysiä kokemasta kotiin luonto antoi valo- ja väriloistettaan. Saalistakin oli mukavasti.

Silloin jostain kumpusi ”Doris”. Vaikkakin Karjalaista innoitti reissunainen ja minua luonto niin olimme ”hetken aikaa onnellisia”

Säppi kelluu onnellisten merellä.

Lupauksia kuultiin Pro Kalan järjestämässä keskustelutilaisuudessa Porissa Areenan aikoihin. Lupauksia kotimaisen kalatalouden parhaaksi. Lupauksia jotka on kuin aukko pilvisellä taivaalla. Hetken valoaan suoden mutta kohta kuihtuen. Parempi kuitenkin että keskustellaan mahdollisimman monen tahon kesken. Kaivelemaan jäi ettei oman maakuntamme päättäjiä vaivautunut paikalle.

Kuivuuteen kuollutta nurmikkoa meidän pihalta.

Talvella ennustelin kesästä kaunista. Erikoista on ollut seurata sitä kesän moittimista mikäon yleistä joka viestimessä.

Meillä täällä Kuuminaisissa on ollut aivan upeaa kesää (no ehkä vähän koleaa). Ruohonleikkuri on viettänyt siestaa jo kuukauden. Nurmikko on kuivuuteen kuollut, aivan keltainen. Ensimmäinen ukkossade juhannuksen jälkeen saatiin 28.7

Koska muualta tulleen palautteen mukaan kesä ei ole ollut kaunis ja tilanne on johtamassa ennustustaitojeni häpeään. Pitänee jatkossa ennustaa vain oman pihapiirin säätä.

Lohen keskikoko kevättä pienempi mutta joukossa tällaisia 15.8kg kaloja (27.7). Vaikka tällä yksilöllä oli rasvaevä muut evämuutokset kertoo sen olevan istutettu ajalta jolloin ei vielä kaikkia leikattu. Heinäkuun kalastus on ollut antoisaa. Viileähköt veet ovat pitäneet kalat pyydettävissä. Heinäkuun lohisaaliin ovat muodostaneet istutetut lohet noin 90%:sesti.

Meri osaa antaa myös peräsuolestaan. Yhden rysän kohtaloksi muodostui vallinneet pohjoistuulet ja niiden mukanaan tuoma levä. Rysien nosto on käynnissä ja pari on jo kuivalla maalla.

Aivan viime päivinä on muutos huonompaan saaliissa ollut radikaali. Hallit on raivonneet, silakat katosivat ja sinileväkukinta on alkanut näkyä. Elokuun alku on  merellä keskikesä ja heikkoa kalastuksessa. Rysiä ylös, työtä riittää.

Lokit pitävät seuraa satamassa makupalojen toivossa. Yksi vanhempi kesy naurulokki on havainnut että tuijottamalla lähietäisyydeltä  minua silmiin  saatan heltyä antamaan silakan.

HjS