Blokin päivitys on vähän viivästynyt. Kiirettä on pitänyt koska kalastus on juhannuksen aikoihin kiivaimmillaan.

Taas ollaan sillä vuodenpuoliskolla kun aurinko aamuisin myöhästelee. Jokainen aamu joutuu hieman pidempään odotteleen koska päivä alkaa.

Aina on pyritty juhannukseksi kalaranta siivoamaan ja asfaltti pesemään. Nyt kuitenkin aika loppui kesken. Kaija Kalalokki kävi siitä erikseen huomauttamassa ettei tämmönen peli vetele.

Myöhäinen kolea alkukesä siirsi pihlajan kukkimista juhannukseen.

Jouluna koristellaan kuusi. Juhannuksena lohet.

Lohta myydään kokonaisena (perattu), paloina ja fileenä. Fileerauksessa jäävät kalan ruodot ja evänniskat tähteeksi.Nämä ns. grilliluut ovat haluttua torilla. Yleensä ensimmäinen artikkeli joka myydään loppuun on juuri nämä. Aivan mainiota grillaamiseen, valmiiksi vartaassa (ruodot), helppoa ja nopeaa. Edullinen lohikeitto onnistuu myöskin sillä syötävää on ruotojen ympärillä keittoon riittävästi. Vaikka ovat haluttuja nämä ruodot, ei sentään niin hyvä bisnes että alkaisimme fileeraan lohia vain saadaksemme enemmän ruotoja myyntiin.

Eväleikattua lohta on ollut runsaasti kuluvana kalastuskautena. Onpa ollut kokuja joissa kaikki saalislohet on olleet istutettuja. Istutustoiminnassa on jotain tehty oikein 2 – 3 vuotta takaisin kun antavat saalista  hyvin.

Meri paisuu (korkeat vedet), matalapaineet myllää (kovia merivirtoja) vaikka kesän pitäisi olla kauneimmillaan. Kesään kuuluvaa korkeapainetta ei vain kuulu asettumaan pohjolaan. Lisää töitä teettävät rysät sillä ankkureita on kiristeltävä ja levää on kertynyt osaan pyydöistä. Viikon kuluttua alkaa kevät puolen rysiä nousta ylös.

Silakkaa on vielä verkkoihin riittänyt mutta tyhjä reissu on vaanimassa.

HjS