Kuva-arkistossa esitellään suomalaista ammattikalastusta eri muodoissaan kaikkina vuodenaikoina. 

Kalastajan valitsemat menetelmät ovat seurausta asuinpaikasta, luonnonolosuhteista, pyydettävästä lajista ja lukemattomista muista muuttujista, jotka tekevät suomalaisesta kalastuksesta ehkä monipuolisimman koko EU:n alueella. Etenkin talvi on elementti, joka ei missään muualla Euroopassa tunnu vastaavalla tavalla kalastajan arjessa. Näiltä sivuilta löytyvät myös kuvat ajankohtaisista kalastuspoliittisista aiheista kuten harmaahylkeistä, merimetsosta ja sektoriin liittyvistä henkilöistä. 

Kuvatiedostot ovat julkaistavissa ilman käyttöoikeuskorvauksia suomalaisen kalatalouden tiedotuskäytössä. Kaupallisen käytön korvaukset määritellään erikseen normaalin menettelyn mukaisia. Jokainen tiedosto on käsitelty niin, että se valmiiksi julkaisukunnossa ja suurempi tiedosto on kooltaan lehtikuvalaatua 9 x 13 cm koossa. Suuremmat aikakausilehti- tai esitelaadun tiedostot saa pyydettäessä liiton toimistosta. Tiedostoihin on liitetty metadataan infokenttä, josta selviää kuvan kohde, aika ja paikka, sekä käyttöoikeuden omistaja ja kuvaajan tiedot. Liitto on sopinut kuvissa esiintyvien henkilöiden kanssa, että kuvia voidaan käyttää näissä ehdoissa ilmenevissä käyttötarkoituksissa. 

Kuvien käyttösopimus 

Kopioidessaan kuvatiedoston omalle koneelleen, sitoutuu käyttäjä noudattamaan kuvan julkaisemissa seuraavia ohjeita. 

Kuvaa voidaan käyttää ei-kaupallisissa tarkoituksissa, joita ovat esimerkiksi alan oma tiedotus ja tiedotusvälineiden uutiskäyttö, ilman käyttöoikeuskorvausta. Jos käyttö on kaupallista tai liittyy median muuhun kuin elinkeinokalastusta uutisoivaan julkaisemiseen, on käyttöoikeudesta sovittava erikseen Ammattikalastajaliiton toimitusjohtajan kanssa. 

Kuvan käyttöoikeuden omistaa yhdessä valokuvaaja Markku Saihan kanssa Suomen Ammattikalastajaliitto ry. Kun kuva on esillä julkisesti, on lähde ja kuvaaja mainittava.