SAKL Semskar-1web

Kalastusalue             Luodon saaristo ja rannikkoalue
Pyyntimuodot   silakkarysät, suomukalarysät
Pääkalalajit   lohi, siika, hauki,made, ahven 
Tuotteet   tuore kala
     
Osoite  

Bergvägen 13,  68500 LUOTO

Puhelin   06 7285 260,  0400 132 095
     
Myyntipaikka   Lötvägen 1, 68580 Luoto

———————————————————————————————————————————————————————————————————————————–

SAKL Semskar-2web

Pietarsaaren kupeella merta vastaan on kaunis Luodon kunta. Täällä Roland Semskar kalastaa ja on kalastanut koko ikänsä. Vaimo Susanne on työssä mukana kuin tarvittaessa koko perhe. Kotitalo on rannassa ja omassa laiturissa on vene ja pyydysvarasto. Kaikki tärkeä on lähellä. Kylällä ison tien varteen rakennettiin halli pyydystöitä, kalan käsittelyä ja myyntiä varten.

Rolandin pyynnin kohteena on avoveden aikaan pääasiassa siika ja lohi, talvella tulee madetta, haukea ja kuhaa. Suoramyynti tapahtuu omista tiloista, joissa on asianmukaiset kylmätilat ja tilat kalan käsittelyä sekä jalostusta varten.

Sesonkien ulkopuolella Roland valmistaa pyydyksiä itselleen ja myyntiin. Hänen osaamisensa on kiirinyt muidenkin ammattikalastajien tietoon, ja etenkin rysien valmistus on tuonut mukavan lisän talven hiljaisten kuukausien tilipussiin

 

SAKL Semskar-3web

Kesäisin tukikohtana voi toimia Öyranin saaristossa oleva mökki. Lähivesillä olevat rysät koetaan ilmoijen ja saaliin niin salliessa. Vaikka kaupungin savut näkyvätkin idässä, on avomeren reunalla kalastajilla oma maailmansa. Täälläkin huolehditaan kylmäketjusta, ja saalis viedään myyntiin säännöllisesti.

Semskar PDF

 

 

 

 

 

SAKL Semskar-4web

 

 

 

 

 

 

 

———————————————————————————————————————————————————————————————————————————–