DSC 1336

Keskikesän kiireaikaa. Luonnonkalanystävät: Olkaa Hyvä! Nyt sitä saa.

Yhteiskunta on pelannut meidät lohenpyytäjät lähes kokonaan ulos, mutta hetken on ammattikalastajallakin ihmisarvo. Aikarajoituksen loppumisen ja kiintiön täyttymisen välissä. Aikarajoituksen ja alimitoitetun kiintiön tarkoitus on sama: Vaikeuttaa ammattikalastusta rannikolla jotta luopuisimme elinkeinostamme. Lohta kun on riittävästi niin että järkevästikin kalastusta voitaisiin ohjata, mutta kalastuksen ohjaus on lähinnä eri toimijoiden aikaan saamaa tarkoituksellista elinkeinon vaikeuttamista tarkoituksena lopettaa ammattikalastus.

Pieni toivon kipinä on taas liikkeellä ja me hammasta purren odotamme kuuta nousevaksi. Kalastuksen järkevöittämiseen tähtäävä lohikiintiön jako toimijakohtaisiin kiintiöihin on edennyt eduskuntaan. Valtioneuvosto on sen käsitellyt ja se jatkaa etenemistä laitoksen rattaissa. Toiveissa on että 2017 olisi jo uuden järjestelmän aikaa. Lohen ystäville se mahdollistaisi pidemmän kauden nauttia kotimaista lohta ja ammattikalastajalle toivoa jatkaa toimintaansa jatkossakin toimittaen lähiruokaa sitä arvostaville.

Kuten usein käy, eri vastustajat iltalypsää sinällään hyvään tähtäävään järjestelmään omat puumerkkinsä. Kova on kähinä ollut nytkin ja merkittäviä heikennyksiä on nytkin saatu aikaan. Vielä kuitenkin järjestelmän tunnistaa alkuperäiseen tarkoituksen liittyväksi. Saa sitten nähdä mikä lopputulos eduskunnasta putkahtaa.

DSC 1359

Eväleikattuja lohia on kuluneena kalastuskautena ollut saaliissani runsaasti.

DSC 1360

Mistä tietää lohen olevan istutetun. Eväleikkaus on varma merkki mutta myös vielä on istutettuja leikkaamattomiakin niillä yleensä on epätäydelliset evät varsinkin selkäevä.

DSC 1363

Ekoteko. Lohenperkeillä on ottajansa. Isot lokit harmaa- ja merilokit elää keskikesän vesilintujen poikasilla. Antamalla niille korvaavaa ruokaa pelastuu monta haahkan poikasta ainakin sen päivän vanhemmiksi kun lokit kupunsa täyttää lohensisälmyksillä.

DSC 1369

Trutholma. Meren pieksemää ulkosaariston hiekkarantaa (karkea hiekanjyvä)
Pihlajan kukkiessa saari koristeltu kuin kukkatähdin.

DSC 1345

Sininen hetki Lännennauloilla. Pilven heijaste leikkien veden pinnalla.
Lännenaulojen kalliot määrittää Suomen rannikon uloimman pisteen rannikon tällä kohtaa.
Aluemeri sekä koko Selkämeren leveys määritellään kallion sijainnin mukaan.

DSC 1351

Kotiranta häämöttää. Taas on aika palata sataman turvaan meren ”tuulista ja tyrskyistä”

Kaksi vuotta plokia täynnä. Saamani palautteen innostamana kiitos mielenkiinnosta seuraajat.

HjS