Korealainen kulttuuri on kovassa suosiossa niin popin kuin ruoankin osalta. Tämän vuotinen Kalakeittopäivä onkin saanut innoituksensa molemmista, sillä nyt jos koskaan suomalaiset kaipaavat väriä ja vaihtelua arkeen.

Olemme luoneet herkullisen Kalasoppaa Namnamnam -reseptin, joka pohjautuu Malguntang -kalakeittoon. Resepti on tehty yhdessä eteläkorealaisen ruokahifisti Dahn Kimin kanssa. Lähtökohtana on ollut maun lisäksi helppous ja siksi perusraaka-aineet löytyvät tavallisista ruokakaupoista. Halutessaan keitosta voi tehdä tulisemman esimerkiksi korealaisella chilijauheella ja gochujang-chilitahnalla.

Kielen lisäksi Kalakeittopäivänä halutaan kutkutella myös mieltä. Kalasoppaa Namnamnam on saanut oman biisin ja musiikkivideon, joilla inspiroidaan ihmiset mukaan. Erillinen reseptivideo puolestaan opastaa keiton valmistuksessa kädestä pitäen.

Mihin Kalakeittopäivää tarvitaan? Valtaosa suomalaisista tiedostaa kalan terveysvaikutukset. Silti sitä syödään edelleen liian vähän suosituksiin nähden. Kolmannes syö kalaa kerran viikossa ja yhtä moni harvemmin kuin joka toinen viikko. Toisin sanoen vain kolmannes suomalaisista syö sitä suositusten mukaan eli 2-3 kertaa viikossa. Terveellisyyden lisäksi kala on myös vastuullinen valinta. Ammattikalastus hoitaa ympäristöä ja poistaa vesistöstä ravinteita, jotka ovat ihmisille tärkeitä, mutta vesistöille rasite.

맛있게 드세요 eli hyvää ruokahalua!

Siirry Kalakeittopäivän kampanjasivulle www.kalakeittopäivä.fi >

Katso Kalasoppaa Namnamnam -musiikkivideo >

Katso Kalasoppaa Namnamnam -reseptivideo >

Lähde: Pro Kala 25.1.2022