Pohjoispasaati parhaaseen kalastusaikaan teki melkoisen loven kalastukseen. Eipä moista usein ole sattunut kalastajauralleni. Säätiedotukset olivat kuutamolla päivästä päivään. Tuulen suunta oli melko oikein mutta voimakkuutta aliarvioitiin lähes päivittäin.

Kevätkesän rysien viimeiset laskemiset menivät juhannuksen jälkeen.

1webpasaatiSiinä se on viimeinen köyden pää kevään lasku-urakasta 28.6 25km köyttä on plarattu kahteen kertaan eli n.50km

Tänään 8.7 iski halli-invaasio näille rannoille. Se on jokavuotinen hävityksen kauhistus kun tullaan karvanvaihdosta nälkäisinä. Nuppeja näkyi joka puolella apajilla. Siikaverkot (40kpl)olivat täysin tyhjät: 1 ahven ja pari kampelaa jäi minulle.

Silakkaverkot olivat jääneet samaisen jyrän alle, mutta niistä saatiin ehjiä silakoita 80 kg ja kasa revittyjä ja pätkiä. Tilanne yleensä vähän tasaantuu kun joukot jatkavat pohjoiseen.

Ei ollut pohjoispasaati karvanvaihtoakaan suosinut. Hallit tulivat viime vuonna jo 3 viikkoa aiemmin. Tuulettomat ja lämpöiset kelit karvanvaihtoaikaan jouduttaa hallien karvanvaihtoa. Kuluvan vuoden em. aika oli jotain aivan muuta, joten ei kylmäpasaati merellä pelkästään kalastajien riesa ollut.

2web