• Kalan ja kalatuotteiden tuontimäärä laski 1,8 miljoonalla kilolla vuoden takaisesta, samalla kun tuonnin arvo laski 19,1 miljoonalla eurolla. Kalan ja kalatuotteiden tuontimäärä oli 5,2 miljoonaa kiloa ja tuonnin arvo 23,8 miljoonaa euroa.
  • Ihmisravinnoksi tuotujen tuotteiden määrä oli 5 miljoonaa kiloa ja arvo 23,6 miljoonaa euroa. Muuksi kuin ihmisravinnoksi tuotiin 0,3 miljoonaa kiloa.
  • Norjasta tuotiin tammikuussa tuoretta kokonaista lohta 3 miljoonaa kiloa. Se oli lähes täsmälleen sama määrä kuin edellisvuoden tammikuussa. Tuodusta lohesta vietiin sellaisenaan edelleen Eurooppaan vajaat 1,4 miljoonaa kiloa.
  • Suomesta vietiin kalaa ja kalatuotteita tammikuussa 2021 noin 8,3 miljoonaa kiloa, joka oli arvoltaan 11,1 miljoonaa euroa. Vietyjen kalakilojen määrä kasvoi edellisvuoden tammikuuhun verrattuna noin 0,3 miljoonalla kilolla, viennin arvon laskiessa lähes 7 miljoonalla eurolla.
  • Ihmisravinnoksi vietyjen tuotteiden määrä oli 7,1 miljoonaa kiloa, arvoltaan 10,1 miljoonaa euroa. Viennin määrä nousi edellisvuoden vastaavasta ajankohdasta 0,4 miljoonalla kilolla, viennin arvon laskiessa 7,1 miljoonalla eurolla. Muuksi kuin ihmisravinnoksi vietiin 1,2 miljoonaa kiloa.

Tilastojulkistus on luettavissa kokonaisuudessaan verkko-osoitteessa http://stat.luke.fi/kalan-ulkomaankauppa-tammikuu-2021-ennakko_fi

Lähde: Luke 7.4.2021