Kala-alan toimijat kokoontuivat reilu kolme vuotta sitten ensimmäiseen Silakkapajaan. Nyt on aika jälleen kokoontua saman teeman ympärille ja päivittää, mikä on silakan kalastuksen ja käytön tilanne tänään ja miltä näyttää silakan tulevaisuus.

Aika: Perjantaina 28.2.2014 klo 10.00 – 15.00

Paikka: Naantalin Kylpylä, Matkailijantie 2, Naantali

Ohjelma

Aamukahvi tarjolla klo 9.30 alkaen

10.00             Tilaisuuden avaus

10.05             Silakkakannan tila

Jari Raitaniemi, tutkija RKTL

10.30             Silakan kalastus, käyttö ja markkinatilanne

Paljonko silakkaa kalastetaan, mikä on sen arvo ja mihin se menee?

Jari Setälä, taloustutkija, RKTL

Silakankalastus

Olavi Sahlstén, puheenjohtaja, Suomen Ammattikalastajaliitto, Tommi Lindroth, kalastaja

Silakan käyttö elintarvikkeeksi kotimaassa

Tero Kantonen, silakanjalostaja, Martin Kala ja Vihannes Oy

Silakan käyttö turkiseläinten rehuksi

Henrik Ingo, toiminnanjohtaja, Svenska Österbottens Pälsdjursodlarförening r.f.

Silakan vientimarkkinat

Aarne Paesalu, toimitusjohtaja, Länsi-Rannikon Kala Oy

12.00             Dioksiinit silakassa ja dioksiinimissio 2013 

Carmela Hellsten, ylitarkastaja, Evira

Jussi Peusa, ylitarkastaja, Evira

12.30             Lounas

13.30             Kala suomalaisten ruokapöydässä – vieläkö silakkaa syödään?

Katriina Partanen, toiminnanjohtaja, Pro Kala ry

13.45             Pelagisen kalastuksen säätely ja aluskohtaiset kiintiöt mahdollisuutena

Orian Bondestam, neuvotteleva virkamies, MMM Luonnonvaraosasto

14.15             Silakkaklusteri jatkossa ja loppukeskustelu

Kim Jordas, toimitusjohtaja, Suomen Ammattikalastajaliitto

15.00             Tilaisuus päättyy

Tilaisuus on maksuton ja avoin kaikille kala-alan toimijoille. Ennakkoilmoittautuminen vaaditaan 21.2.2014 mennessä sähköpostilla katriina.partanen@prokala.fi tai kim.jordas@sakl.fi tai puhelimitse Katriina Partaselle numeroon 0400 827 277

TERVETULOA!