Kala-alan toimijat kokoontuivat reilu kolme vuotta sitten ensimmäiseen Silakkapajaan. Nyt on aika jälleen kokoontua saman teeman ympärille ja päivittää, mikä on silakan kalastuksen ja käytön tilanne tänään ja miltä näyttää silakan tulevaisuus.
Aika: Perjantaina 28.2.2014 klo 10.00 – 15.00
Paikka: Naantalin Kylpylä, Matkailijantie 2, Naantali
Ohjelma
Aamukahvi tarjolla klo 9.30 alkaen
10.00 Tilaisuuden avaus
10.05 Silakkakannan tila
Jari Raitaniemi, tutkija RKTL
10.30 Silakan kalastus, käyttö ja markkinatilanne
Paljonko silakkaa kalastetaan, mikä on sen arvo ja mihin se menee?
Jari Setälä, taloustutkija, RKTL
Silakankalastus
Olavi Sahlstén, puheenjohtaja, Suomen Ammattikalastajaliitto, Tommi Lindroth, kalastaja
Silakan käyttö elintarvikkeeksi kotimaassa
Tero Kantonen, silakanjalostaja, Martin Kala ja Vihannes Oy
Silakan käyttö turkiseläinten rehuksi
Henrik Ingo, toiminnanjohtaja, Svenska Österbottens Pälsdjursodlarförening r.f.
Silakan vientimarkkinat
Aarne Paesalu, toimitusjohtaja, Länsi-Rannikon Kala Oy
12.00 Dioksiinit silakassa ja dioksiinimissio 2013
Carmela Hellsten, ylitarkastaja, Evira
Jussi Peusa, ylitarkastaja, Evira
12.30 Lounas
13.30 Kala suomalaisten ruokapöydässä – vieläkö silakkaa syödään?
Katriina Partanen, toiminnanjohtaja, Pro Kala ry
13.45 Pelagisen kalastuksen säätely ja aluskohtaiset kiintiöt mahdollisuutena
Orian Bondestam, neuvotteleva virkamies, MMM Luonnonvaraosasto
14.15 Silakkaklusteri jatkossa ja loppukeskustelu
Kim Jordas, toimitusjohtaja, Suomen Ammattikalastajaliitto
15.00 Tilaisuus päättyy
Tilaisuus on maksuton ja avoin kaikille kala-alan toimijoille. Ennakkoilmoittautuminen vaaditaan 21.2.2014 mennessä sähköpostilla katriina.partanen@prokala.fi tai kim.jordas@sakl.fi tai puhelimitse Katriina Partaselle numeroon 0400 827 277
TERVETULOA!