Vuoden 2021 kalastonhoitomaksu tuli myyntiin marraskuun alussa. Tänä kesänä kalastus sai paljon uusia harrastajia, ja kuluvan vuoden kalastonhoitomaksujen tuotto on ylittänyt jo 10 miljoonaa euroa.

Kalastonhoitomaksu tulee kalastuslain mukaan maksaa, jos on 18—64-vuotias ja kalastaa muuten kuin pilkkimällä, onkimalla tai silakkaa litkaamalla. Maksun voi lunastaa koko kalenterivuodeksi, viikoksi tai vuorokaudeksi.

Vuoden 2021 kalastonhoitomaksun voi ostaa Metsähallituksen verkkokaupasta osoitteesta www.eraluvat.fi, palvelunumerosta 020 69 2424 sekä Metsähallituksen luontokeskuksista.

R-kioskeihin ja Eräluvat-sovellukseen kalenterivuoden 2021 kalastonhoitomaksu tulee myyntiin myöhemmin Eräluvat-sivustolla ilmoitettavana ajankohtana. Sovelluksella kalastonhoitomaksun voi ostaa ainoastaan itselleen.

Kalenterivuoden 2020 kalastusoikeuden kattava kalastonhoitomaksu on myynnissä kaikissa myyntikanavissa 10.12. saakka, jonka jälkeen loppuvuoden ajan voi lunastaa vuorokausi- ja viikkomaksuja.

Kalastonhoitomaksut kerää Metsähallitus, joka tilittää varat maa- ja metsätalousministeriölle. Maa- ja metsätalousministeriö ja ELY-keskukset myöntävät varoja kalavesien kestävän käytön ja hoidon suunnitteluun ja toimeenpanoon, kalastuksenvalvontaan, kalastusharrastuksen edistämiseen, kalatalousalan neuvontapalveluihin, kalatalousalueiden toimintaan sekä omistajakorvauksiin.

Lue lisää eraluvat.fi/kalastonhoitomaksu

Lähde: 4.11.2020