Maatalous- ja kalastusneuvosto keskusteli kokouksessaan maanantaina 14.7.2014 luonnonmukaisesta maataloudesta. Ministerit keskustelivat myös maitoalan tulevaisuudesta sekä komission tiedonannosta vuoden 2015 kalastusmahdollisuuksista. Suomea kokouksessa edusti maa- ja metsätalousministeri Petteri Orpo.

Komission tiedonannossa vuoden 2015 kalastusmahdollisuuksista tärkeässä asemassa ovat kalakantoja koskevien monivuotisten suunnitelmien ja tieteellisten suositusten noudattaminen. Ministeri Orpon mukaan Suomi kannattaa komission tiedonannossa olevaa lähestymistapaa.

– Kalakantojen hyödyntämisessä tulee saavuttaa mikäli mahdollista kestävän enimmäistuoton taso vuoteen 2015 mennessä ja kaikkien kalakantojen osalta viimeistään 2020 mennessä. Tämän tason saavuttamisen jälkeen kalakantojen kestävä hyödyntäminen tuottaa suurimman hyödyn myös kalastuselinkeinolle. Tiedonannon periaatteet, tieteellinen neuvo ja sääntöjen noudattamisen valvonta tulee ottaa asianmukaisesti huomioon myös syksyllä Itämeren lohen kalastuskiintiöistä päätettäessä, korosti Orpo.

Lähde: MMM tiedote 14.7.2014