Hupsista, onpa aikaa vierähtänyt ilman päivitystä. Kalastus on tällä kesäkaudella ollut aktiivista ja se on vaatinut kaiken keskittymisen. Lohikausi on ollut pitkä. Pituus ei kuitenkaan tarkoita ennätyssaaliita, vaan kalaa on tullut tasaisesti ja kokonaissaalit vastaavat keskinkertaista kalastusvuotta. Tämäntyyppinen kalastus on kuitenkin markkinoinnin kannalta ihanteellinen. Rysiä nostetaan ja tänään (11.8) on enää kaksi pyynnissä. Silakkaa on ihan tyydyttävästi ollut, mutta ajoittain hyljetilanne on ollut sietämätön ja verkot on esityhjennetty ennen nostoa. Siika on onnistuneesti piilotellut, sillä todennäköisin ja lopullinen piilo on löytynyt hallin masusta.

Noin satavuotta vanha valokuva (K. E. Klint). Hevosrattailla isänäidinäiti Maria Lehtonen torilta tulossa. Kalakorit tyhjinä ja runsaasti uutta köyttä ostettuna — ilmeisesti kalatili on ollut hyvä.

Torikauppa, tarkemmin oman saaliin myynti, Porin Kauppatorilla on kuulunut osana sukumme kalastushistoriaa jo yli 130 vuoden ajan. Alkuun hevosrattailla 1900-luvun puoliväliin ja sittemmin autokyydillä on kalat kauppatorille kuljetettu.

Torikauppa on muutoksen tuulissa. Monenmoista uhkaa on siihenkin kohdistettu. Marketit vetävät tarjouksin ja ostamisen helppoudella.

Onneksi on vielä jäljellä valistunut kuluttajajoukko, joka tietää mistä tuoreen, paikallisen ja edullisen villikalan löytää silloin, milloin ahti on ollut suotuisa.

Lähikala on nosteessa ja sellaisen löytäminen marketeista on sattumankauppaa.

Kiitos kaikille asiakkaille: hyvin olette villikalaa ostaneet ja pitäneet meidät kiireisinä.

HjS