Kun saapuu syys, lohduton yön hämäryys.

DSC 0042

Rysät saatiin syksypyyntiin ajallaan sillä olivat kelvolliset laskukelit. Suurin työ oli rannassa kunnostaa kevätpyynnissä ryvettyneet rysät taas iskuun.

DSC 0029

Pu-rysän perä pullautetaan kyljelleen niin sen yläosien korjaus on helpompaa kuin tikapuilla kiipeillen.

DSC 0069

Siikoja on jo malliksi näkynyt. Nyt saisi hieman tuulla mikä aiheuttaisi kaloille ripeämpiä liikkeitä jolloin useampi hairahtuisi pyydykseen. Viimepäivien tyvenet ovat kaunista syyskeliä, mutta siika varovaisena kalana kiertää pyydöt kun sillä on aikaa kirkkaassa vedessä kiertää rysät kaukaa.

DSC 0056

Silakka on verkoilla saatu mukavasti, mutta viimepäivinä on hyljetilanne aiheuttanut hutireissuja silloin kun ovat hallit verkot löytäneet. Eräänlaista kissa ja hiiri leikkiä käydään ja kuvan mukainen saalis jää kuuden silakkaverkon saaliiksi kun useampi halli ne putsaa.

Siikaverkoille en ole ollenkaan lähtenyt koska viestit niiltä jotka käyvät yrittämässä ovat olleet lohduttomia, halleja kaikkialla. 

Suojelu on ihan hyvä, mutta kun se aina lähtee lapasesta. Suojelun bisnesideologia jyrää vaikka tavoitteet on monikertaisesti ylitetty. Tutkimus viisveisaa elinkeinosta, meistä jotka luonnosta todella välittävät ja elävät. Pilkkaaminen on heille ideologinen pakkomielle. Mikäli jokin tutkimustulos näyttää ikävältä niin sen voi aina lakaista maton alle kuten Ecoseal predaatio-osion.

Olisi upea juttu kun luonnonsuojelijat tulisivat elantonsa hallimerestä ottamaan. Voisi olla että järjenvalo jokusen viikon jälkeen löytäisi tiensä korvien väliin. Tai sitten ei, kalojahan ei tarvitse kalastaa kun niitä voi ostaa marketin kalatiskiltä.

DSC 0051

Pumpulipilvet, kauniin syksyn takaajat.

DSC 0090

Kalastaja elämänsä parhaan saaliin kanssa.

HjS