Suomen Hyötytuuli Oy:n Tahkoluodon merituulipuiston laajennuksen osayleiskaava on hyväksytty (Porin kaupunginvaltuusto 14.11.2022) ja se on saanut lainvoiman. Tarkoitus on rakentaa 40 tuulivoimalaa nykyisten 10 lisäksi, mutta niitä selvästi tehokkaammat.

– Kyseessä on merkittävä askel kohti markkinaehtoista merituulivoimatuotantoa Suomessa, kun kaava mahdollistaa uusimpien, yli 15 MW:n voimaloiden rakentamisen, Suomen Hyötytuulen toimitusjohtaja Toni Sulameri sanoo.

Porin edustalla sijaitsevan Tahkoluodon nykyinen 44 MW:n merituulipuisto valmistui vuonna 2017. Paitsi että siitä tuli Suomen ensimmäinen merituulipuisto tuli siitä myös maailman ensimmäinen merituulipuisto, joka rakennettiin jäätyviin meriolosuhteisiin.

Suunnitellun laajennuksen myötä tuulipuiston pinta-alaksi tulee 128 neliökilometriä. Vuotuiseksi tuotannoksi arvioidaan 2 000 GWh. Hankkeen on laskettu valmistuvan vuoteen 2027 mennessä.

Nyt hyväksytyn osayleiskaavan jälkeen hanke etenee vesi- ja rakentamislupavaiheeseen sekä tekniseen suunnittelu- ja investointivalmisteluun.

Lähde: Energiauutiset 9.1.2023