Fenno-Skan 2 merikaapeli on otettu käyttöön 15. joulukuuta 2011. Kaapeli siirtää sähköä Suomen ja Ruotsin kantaverkkojen välillä ja vahvistaa sähköverkon käyttövarmuutta. Kaapeli varmistaa myös, että Suomeen saadaan markkinahintaista sähköä kulutuksen ja tarpeen mukaan ja suomalaiselle loppukuluttajalle edullisin sähkönhinta.

Kaapeli on suojattu merenpohjaan Selkämeren troolausalueilla Fenno-Skan 2 merikaapelin vesiluvan ehtojen mukaisesti (http://www.ymparisto.fi/default.asp?contentid=262522&;lan=fi).

Sellaisilla alueilla, joilla on kallioita tai kiviä, ei vaadittavaa suojausta ole pystytty tekemään ja Fenno-Skan 2 kaapeli on näillä alueilla täysin suojaton esim. leijojen ja painojen iskuille. Fenno-Skan 2 merikaapeli voi rikkoutua ja aiheuttaa merkittävän häiriön Suomen ja Ruotsin välisessä sähkönsiirrossa ja kaapelin korjauskustannukset ovat suuruusluokkaa 5 miljoonaa euroa.

Jotta troolialukset voivat huomioida kaapelin sijainnin, on suosituksena että alukset asentavat aluksen karttaohjelmistoon alla olevan tiedoston kaapelin reitistä.

Fenno-Skan 2 reitti tietojen asennukseen MAXSEA karttaohjelmistoon:

Kopio tiedostot siirtomuistille USB tikulle tai CD levylle. Siirrä siirtomuisti MAXSEA karttaplotteriisi. MAXSEA Valikosta valitse tiedosto /Avaa tiedostot 1 ja 2 tai kopio tiedostot 1 & 2 käyttäjä tiedostoon

Lataa: Fennoskan2 ja NotProtected_GCS_WGS84 track

Jos teillä on tarvetta apuun Fenno-Skan 2 merikaapelin positiotietojen asennukseen liittyen tai muuta kysyttävää niin, voitte ottakaa suoraan yhteyttä Fingridin projektipäällikön Matti Jalkaseen. matti.jalkanen@fingrid.fi tai m. 040-5001568

Lisää Tietoja: www.fingrid.fi

Lisätietoja:

Liiton toimisto
0400-720690
sakl@sakl.fi