Kalakeittopäivää vietettiin jo seitsemättä kertaa. Päivän tavoitteena on innostaa koko Suomi kalasopan ääreen sekä lisätä erilaisten kalakeittojen tunnettuutta ja kalan käyttöä.

Kansallista Kalakeittopäivää vietettiin taas tiistaina 6.2. Kalakeittohaasteeseen tarttuivat tänä vuonna muun muassa monet ravintolat, ruokalat, kaupat ja kauppahallit. Herkullisia kalakeittoreseptejään jakoivat monet mediat, vaikuttajat sekä ruoka-alan yritykset ja toimijat.

Sosiaalisessa mediassa nähtiin reseptejä esimerkiksi erilaisiin madekeittoihin, tuliseen lohiseljankaan, kermaiseen lohikeittoon, ruokaisaan ramenkeittoon, muikkukeittoon, curry masala -keittoon sekä maa-artisokka-omenakeittoon, jossa on kylmäsavuhaukea.

Pro Kalan toiminnanjohtaja Katriina Partanen onkin tyytyväinen siihen, miten Kalakeittopäivä on vakiinnuttanut paikkansa suomalaisten ruokavuodessa. Tänä vuonna tätä teemapäivää vietettiin jo seitsemättä kertaa.

-Kalakeitto on yksi monipuolisimmista kalaruuista. Sen voi valmistaa kalasta kuin kalasta, ja se sopii sekä arkeen että juhlaan. Ei siis ihme, että kalakeitto on niin monen lempiruoka, sanoo Partanen.

Ensimmäinen kalakeittopäivä järjestettiin helmikuussa 2018, ja silloin kalakeittoa tarjottiin muun muassa eduskunnassa. Vuosien varrella Kalakeittopäivään ovat tarttuneet esimerkiksi useat kaupungit, Suomen Keittiömestarit, opiskelijajärjestöt ja kotitalousopettajat.

Kalakeittopäivän on ideoinut Pro Kala, ja päivän tarkoitus on paitsi innostaa suomalaisia syömään kalaa, myös nostaa esiin kalan monipuolisuutta ruuanlaitossa sekä kalan terveysvaikutuksia.

Kalakeittopäivän kuvia ja reseptejä löytyy sosiaalisesta mediasta tunnisteella #kalakeittopäivä ja #kalakeittopäivä 2024

Kalakeittopäivän nettisivuilta löytyy valikoima herkullisia reseptejä, joita voi kokkailla ympäri vuoden!

Lähde: Pro Kala 7.2.2024