Saga Fursin 6.9. alkanut huutokauppa päättyi tiistaina 13.9. Huutokauppaan osallistui yli 130 ostajaa, ja valtaosa ostoista suuntautui yhtiön päämarkkinalle Kiinaan. Ostoja tehtiin myös Turkkiin, Etelä-Koreaan, Kreikkaan sekä eurooppalaiselle muotiteollisuudelle.

Huutokaupassa tarjolla olleista 4,5 miljoonasta minkinnahasta myytiin 95 % ja 560 000 ketun- ja suomensupinnahasta 65 %. Huutokaupan välitysmyynnin arvo oli 123 miljoonaa euroa (9/2021: 59 miljoonaa euroa), mikä tekee siitä kautta aikain suurimman syyskuun huutokaupan. Minkinnahkojen hintataso nousi kesäkuun huutokaupasta, ketunnahkojen hintataso pysyi vakaana.

Kuluvan tilikauden välitysmyynnin arvo on syyskuun huutokaupan jälkeen 272 miljoonaa euroa (edellisen tilikauden välitysmyynnin arvo oli 392 miljoonaa euroa). Tilikauden aikana yhtiö on myynyt 8,2 miljoonaa minkin-, 0,9 miljoonaa ketun- ja 0,1 miljoonaa suomensupinnahkaa.

”Kauden hitaan alun jälkeen minkinnahkojen myynti alkoi piristyä kesäkuussa, ja kysyntä voimistui edelleen syyskuussa. Tämän ansioista koko kauden minkkimyynti nousi edelliskauden tasolle. Voimme pitää minkkien myyntitulosta onnistuneena ottaen huomioon Kiinassa edelleen jatkuvat voimakkaat koronarajoitukset sekä yleisen maailmantalouden epävarmuuden. Kettuhuutokaupan tulos oli maltillisten odotustemme mukainen, sillä ketun kysyntä ei ole elpynyt minkin tavoin”, Saga Fursin toimitusjohtaja Markus Gotthardt sanoo.

Lähde: Saga Furs pörssitiedote 13.9.2022