Saga Fursin turkishuutokauppa päättyi tänään ketunnahkojen myyntiin. Huutokauppaan osallistui yli 230 ostajaa, ja valtaosa myynnistä suuntautui yhtiön päämarkkinalle Kiinaan. Ostoja tehtiin myös Etelä-Koreaan, Turkkiin, Kreikkaan sekä tietyissä nahkatyypeissä myös eurooppalaiselle muotiteollisuudelle.

Huutokaupassa tarjolla olleista 5 miljoonasta minkinnahasta myytiin 85 % ja 450 000 ketun- ja suomensupinnahasta 95 %. Huutokaupan välitysmyynnin arvo oli 147 miljoonaa euroa (3–4/2022: 31 miljoonaa euroa ja 3/2021: 104 miljoonaa euroa). Välitysmyynnin arvoa nostivat sekä myytyjen nahkojen määrä että vahvistunut hintataso. Sinikettujen 250 000 nahan tarjonta myytiin kokonaisuudessaan. Keskimääräinen hinnannousu syyskuun huutokaupasta oli niin minkin- kuin ketunnahoissa lähes 10 %.

”Maaliskuun huutokaupassa välitetty nahkamäärä oli suurempi kuin koskaan vastaavan ajankohdan huutokaupassa. Koronarajoitusten poistuttua kiinalaiset osallistuivat aktiivisesti huutokauppaan ja ostivat selvästi enemmän nahkoja kuin yleensä maaliskuussa. Tämä antaa viitteitä markkinan elpymisestä ja sertifioitujen turkisnahkojen kysynnän säilymisestä yli kovien koronavuosien. Tulokset lujittavat luottamusta turkiskaupan koko arvoketjussa ja antavat toivoa hintatason palautumisesta kannattavalle tasolle”, Saga Fursin toimitusjohtaja Markus Gotthardt sanoo.

Yhtiö järjestää seuraavan huutokaupan kesäkuussa 2023.