Kalanjalostajana tunnettu Ab Chipsters Food Oy siirtyy kotimaisen PNM Holding -konsernin omistukseen. Chipstersin liikevaihto vuonna 2019 oli noin 45 miljoonaa euroa ja yhtiöllä on tuotantoa Maarianhaminassa, Keravalla ja Porvoossa. Myyjäosapuolena 1.7.2020 tehdyssä kaupassa on Pohjoismaiden suurimpiin elintarviketukkureihin kuuluva ruotsalainen Martin & Servera.

Ennen yrityskauppaa noin 50 henkilöä työllistävä ja noin 30 miljoonan euron liikevaihtoon yltänyt PNM Holding -konserni kasvaa nyt entistä vahvemmaksi kotimaisen elintarviketukkukaupan yhteistyökumppaniksi. Konserniin kuuluu viisi operatiivista yhtiötä, joista tunnetuin on erikoislihojen maahantuontia harjoittava PNM Gourmet Oy.

Kalasta tulee kaupan myötä PNM-konsernin toinen tukijalka lihatuotteiden rinnalle. Kalaosaaminen laajenee nyt kansainvälisestä tradingista ja hankinnasta myös suomalaiseen kasvatettuun ja luonnonkalaan. Samalla koko valikoiman kotimaisuusaste nousee merkittävästi.

”Chipsters on kärsinyt kannattavuusongelmista, mutta nyt maaliin saatettu yrityskauppa tarjoaa synergiahyötyjä mm. hankinnassa ja logistiikassa sekä kehittämismahdollisuuksia, joilla käännämme liiketoiminnan kannattavaksi. Täsmennämme lähitulevaisuudessa Chipstersin strategian painopisteet,” kertoo hallituksen puheenjohtaja Gustaf Salmelin.

”Kun nyt alkava yritysjärjestely on saatettu loppuun, olemme entistä vahvempi, osaavampi ja kiinnostavampi kumppani asiakkaillemme. Erikoistuneet liiketoimintayksikkömme tulevat tarjoamaan joka asiakassegmentillemme entistäkin osaavampaa palvelua. Resurssien ja valikoiman kasvu luovat hyvän pohjan kehitystoimenpiteille. Odotan innolla tulevan syksyn asiakastapaamisia ja kehitystyötä,” kiteyttää konsernin varatoimitusjohtaja Richard Bergström.

”Koska synergiat Martin & Serveran Ruotsin liiketoiminnan ja Chipstersin välillä ovat olleet rajalliset, olemme tyytyväisiä löydettyämme ratkaisun, jossa Chipsters liittyy osaksi PNM Holdingia. Yhdessä he muodostavat suuremman yrityksen, jonka avulla heidän markkina-asemansa vahvistuu ja kilpailukykynsä paranee Suomen markkinoilla,” sanoo Liv Forhaug, Martin & Servera Groupin toimitusjohtaja.

Lähde: Tiedote PNM Gourmet 2.7.2020