• Suomesta vietiin kalaa ja kalatuotteita joulukuussa 2020 vajaat 7 miljoonaa kiloa, joka oli arvoltaan 15,6 miljoonaa euroa. Vietyjen kalakilojen määrä pieneni edellisvuoden joulukuuhun verrattuna noin 1,5 miljoonalla kilolla, viennin arvon laskiessa 3,1 miljoonalla eurolla.
  • Ihmisravinnoksi vietyjen tuotteiden määrä oli 6,5 miljoonaa kiloa, arvoltaan 15,2 miljoonaa euroa. Viennin määrä laski edellisvuoden vastaavasta ajankohdasta 0,7 miljoonalla kilolla, viennin arvon laskiessa samaan aikaan lähes 3 miljoonalla eurolla. Muuksi kuin ihmisravinnoksi vietiin 0,4 miljoonaa kiloa.
  • Kalan ja kalatuotteiden tuontimäärä nousi 0,7 miljoonalla kilolla vuoden takaisesta, samalla kun tuonnin arvo laski 8,2 miljoonalla eurolla. Kalan ja kalatuotteiden tuontimäärä oli 8,2 miljoonaa kiloa ja tuonnin arvo 38,1 miljoonaa euroa.
  • Ihmisravinnoksi tuotujen tuotteiden määrä oli 7,8 miljoonaa kiloa ja arvo 37,7 miljoonaa euroa. Muuksi kuin ihmisravinnoksi tuotiin 0,4 miljoonaa kiloa.
  • Norjasta tuotiin joulukuussa tuoretta kokonaista lohta 4,7 miljoonaa kiloa. Se oli lähes 1,2 miljoonaa kiloa enemmän kuin edellisvuoden joulukuussa. Tuodusta lohesta vietiin sellaisenaan edelleen Eurooppaan noin 2,4 miljoonaa kiloa.

Tilastojulkistus on luettavissa kokonaisuudessaan verkko-osoitteessa http://stat.luke.fi/kalan-ulkomaankauppa-joulukuu-2020-ennakko_fi

Lähde: Luke 8.3.2021