• Suomesta vietiin kalaa ja kalatuotteita elokuussa 2020 noin 3,1 miljoonaa kiloa, joka oli arvoltaan 8,4 miljoonaa euroa. Vietyjen kalakilojen määrä laski edellisvuoden elokuuhun vain vähän; noin 0,17 miljoonalla kilolla. Viennin arvo laski samaan aikaan 2,4 miljoonalla eurolla.
  • Ihmisravinnoksi vietyjen tuotteiden määrä oli 2,8 miljoonaa kiloa, arvoltaan 7,9 milj. euroa. Viennin määrä oli 0,2 miljoonaa kiloa alhaisempi kuin edellisvuoden vastaavana ajankohtana, viennin arvon kasvaessa samaan aikaan 2,8 miljoonalla eurolla. Muuksi kuin ihmisravinnoksi vietiin vajaat 0,3 miljoonaa kiloa.
  • Kalan ja kalatuotteiden tuontimäärä laski elokuussa 2,3 miljoonalla kilolla edellisvuoden elokuuhun verrattuna. Tuonnin arvo laski samaan aikaan noin 8,1 miljoonalla eurolla. Kalan ja kalatuotteiden tuontimäärä oli 7,3 miljoonaa kiloa ja tuonnin arvo 32,3 miljoonaa euroa.
  • Ihmisravinnoksi tuotujen tuotteiden määrä oli 6,9 miljoonaa kiloa ja arvo 32,3 miljoonaa euroa. Muuksi kuin ihmisravinnoksi tuotiin 0,4 miljoonaa kiloa.
  • Norjasta tuotiin elokuussa tuoretta kokonaista lohta noin 3,1 miljoonaa kiloa. Se oli vajaat 0,9 miljoonaa kiloa enemmän kuin edellisvuoden elokuussa. Tuodusta lohesta vietiin sellaisenaan edelleen Eurooppaan 0,9 miljoonaa kiloa.

Tilastojulkistus on luettavissa kokonaisuudessaan verkko-osoitteessa http://stat.luke.fi/kalan-ulkomaankauppa-elokuu-2020-ennakko_fi

Lähde: Luke 6.11.2020