Kauhavalainen Janne Sankelo, KM, on nimitetty Suomen kalankasvattajaliiton toimitusjohtajaksi. Hän aloittaa tehtävässä 1.8.  Sankelo on toiminut kokoomuksen kansanedustajana Vaasan vaalipiiristä kaksi kautta. Kansanedustajakausien välissä hän työskenteli energiayhtiö Vapon, nykyisen Neovan sidosryhmäjohtajana alan edunvalvontatehtävissä. Sankelolla on työtaustaa myös opetusalan esimiestehtävistä ja vahvaa maa- ja metsätalouden tuntemusta.

Uuden toimitusjohtajan valinnassa Suomen kalankasvattajaliiton hallitus painotti erityisesti Janne Sankelon vahvaa näyttöä aiemmista vastuullisista tehtävistä sekä yrittäjyyden omakohtaisesta ymmärryksestä. Myös erinomaiset yhteiskuntasuhteet ja laaja verkosto vaikuttivat valintaan.

– Aloitan innostuneena toimitusjohtajan työt Suomen kalankasvattajaliitossa ja odotan tulevia tapaamisia ja ajatusten vaihtoa kalanviljelyalan yrittäjien sekä alan sidosryhmien kanssa. Olen valmis tuomaan oman kokemukseni sekä panokseni suomalaisen kalanviljelyn menestyksen eteen, Sankelo toteaa.

– Janne Sankelolla on vahvaa yhteiskunnallista osaamista, jota tarvitsemme toimialan kehittämisessä. Hän tuntee toimintatavat päätöksentekoon vaikuttamisessa ja ymmärtää jäsenyritysten tarpeet. Toivotamme hänet lämpimästi tervetulleeksi rakentamaan menestyksellistä tulevaisuutta alan yrityksille yhdessä liiton jäsenten ja sidosryhmien kanssa, Kalankasvattajaliiton hallituksen puheenjohtaja Johan Åberg sanoo.

YHTEYSTIEDOT / LISÄTIETOA:

Janne Sankelo, puh: 050-5120519
sähköpostiosoite 1.8. alkaen janne.sankelo@kalankasvatus.fi

Johan Åberg, puh: 040-523 3864

Lähde: Suomen Kalankasvattajaliitto tiedote 28.6.2023