Terveellisellä ravinnolla on tärkeä rooli ihmisen hyvinvoinnille. Siksi Pro Kala haluaa tuoda esiin kalan ravitsemuksellisen monipuolisuuden ja innostaa suomalaisia syömään kalaa säännöllisesti – vähintään kahdesti viikossa. Pro Kalan somekanavissa kerrotaan tänä vuonna 52 hyvää syytä syödä kalaa.

Suorastaan ravitsemuksellinen aarre, jonka syöminen tarjoaa monipuolisesti hyötyjä – kaikkea sitä on kala!

Kala sisältää runsaasti omega-3-rasvahappoja, proteiinia, vitamiineja ja kivennäisaineita, joten sen syöminen tukee aivojen toimintaa, vahvistaa sydäntä ja edistää yleistä terveyttä.

Kalassa on paljon ravintoaineita verrattuna energiamäärään, eli se on ravintotiheää ruokaa. Kala on myös erinomainen proteiinin lähde ja sen rasva on hyvälaatuista pehmeää rasvaa, jossa on elimistölle välttämättömiä rasvahappoja. Kala on hyväksi kaikenikäisille, ja sitä suositellaan syötäväksi vähintään kahdesti viikossa. On ympäristöystävällistä suosia kestävällä tavalla pyydettyä kalaa, ja kun se on pyydetty läheltä, vähenevät kuljetusten ympäristövaikutukset.

Koska kala on monipuolinen raaka-aine, sitä voi muun muassa graavata, grillata, savustaa, keittää, paistaa tai marinoida. Pro Kala haluaakin haastaa tänä vuonna suomalaiset kokeilemaan uusia, herkullisia kalareseptejä – ja jakamaan omia suosikkireseptejään. Pro Kala kertoo Parasta evästä -somekanavissaan vuoden 2024 aikana 52 syytä sille, miksi kalaa kannattaa syödä säännöllisesti.

Seuraa Parasta evästä -tilejä Facebookissa ja Instagramissa, niin saat tuoreimmat vinkit aiheesta viikottain! Löydät päivitykset somesta myös tunnisteella #52syytäsyödäkalaa

Huom: Kansallista kalakeittopäivää vietetään taas tiistaina 6.2.2024.

Herkullisia, aiheeseen sopivia reseptejä löydät jo nyt Kalakeittopäivän nettisivuilta.
Vuoden 2024 Kalakeittopäivän tiedote ja joukko uusia, kokeilemisen arvoisia reseptejä lähetetään medialle tiistaina 16.1.2023.

Lähde: Pro Kala 10.1.2024