Rysien ylösvedossa veneen pohjalle kertyy näitä eriskummallisia kaloja. Kaikella on tarkoituksensa mutta tälle kalalle on vaikea keksiä mitään selitystä miksi tällainen ylipäätään olemassa. Onko Luojalla ollut huumoripäivä vai hetkellinen herpaantuminen? Koskaan en ole minkään elollisen todennut näitä ravinnokseen kayttäneen. Ravintoketjun osana lähes kaikki pikkukalat ovat itselleen tarkoituksen lunastaneet. Mutta tämä…kuin hevosen harjaksen jouhia…vain sitkeää rustoa.

siloneulojaDSC 0108

Neuloja on runsaasti kun ne tulee harvojen rysähavasten mukana ylös veneeseen.

siloneulojaDSC 0100

MAKRA matkalla maailman merille. Bahaman lippu tuo lämpöisen haivähdyksen marraskuun päivään, aivan kuin lupauksen ”Aavan meren tuollapuolen jossakin on maa” jossa ei näin pirun kylmä oo.

siloneulojaDSC 0102

Outoori niminen saari verhottuna lumihuntuun. ”Aavan meren tällä puolen”realismia.

siloneulojaDSC 0105

Vielä on yksi tämän jälkeen ylös ja sitten on rysäkalastuskausi 2014 lusittu. Kalantulo on rysistä lähes loppunut aivan kuten käsikirjoitukseen kuuluu. Vielä oli kuitenkin kympin styroksi rysissä siikaa ja kuhaa. Sikäli ihme kun suomukalanverkkopyynti on lopahtanut täysin.

Hallitilanne alkaa taas kiihtyä kun talvi alkaa kolkutella. Hallit tyhjentää rannikon, nyt on niiden juhla-aikaa. Kalat kylmässä vedessä vaihtolämpöisinä ovat kuin marjoja joita tasalämpöiset hallit ahmivat helposti talvitankkaukseen. Silakkaa vielä saatiin vaikka yhden hutireissun hallit teettivätkin viikolla.

HjS