DSC 0006web

Sairausloman loppu käsillä ja toipuminen on mennyt hyvin. Todella kaunis sää on rassannut kun on joutunut katselupuolelle. Umpisuolesta on tullut tulokset ja olihan se tulehtunut poisto ainut hoitokeino.

DSC 0012web

Torille on kuitenkin jotain saatu apuvoimien avustuksella.
Viimeksi kirjoitin että vedet on viilenemässä ja sopivasti ne viilenivätkin.
Kalaa ilmestyi rannikolle ja kaverit ovat saaneet siikaakin, osin isokokoista.
Itse en siikaverkoille sattuneesta syystä ole päässyt.

DSC 0014web

Silakka tuli todella lähelle. Aivan oman rannan edustalla on mukavasti ja siitä on helppo hakea torikalat vain muutamalla verkolla. Vaimolle ovat työpäivät olleet pitkänpuoleisia. Silakka on ollut yllättävän isokokoista syyssilakaksi, piti oikein vaihtaa kevätverkkoja (harvempia) takaisin käyttöön.

DSC 0017web

Ukkosmyrskyn sekoittamat rysäankkurit ja rysänosat yhtenä myttynä

Rysäpyynti on pahasti jäänyt toipilasajan takia. Juuri nyt oli syksypyynnin rysienlasku ajat. Suunnitelmissa oli usean rysän lasku, mutta taitaa jäädä vähiin. Alkavalla viikolla pitää sitten yrittää saada niitä laskettua. Onneksi on luvattu hyviä laskukelejä.

Eräänlaisena takarajana syksyrysäpyynnin laskulle olen pitänyt 20. syyskuuta koska siitä yleensä alkaa siiantulo apajillani. Siikaa tulee lyhyen aikaa, joten jos aloituksesta myöhästyy, niin ei kannata laskea ollenkaan.
Marraskuussa rysistä kalantulo ehtyy ja talvi voi yllättää nopeastikin.

Jos sääolot suosivat niin lähelle joulua on rysillä pyydetty mutta ei hyvien saaliiden takia. Taimenta loppukaudesta toisinaan saa, mutta nyt kun alamitta nostettiin 60 senttiin, lienee niin ne harvassa ettei niiden kalastaminen rysillä kannata. Rysät kuluvat enemmän kuin on tuottoa.

Vapaa-ajankalastajat, luonnonsuojelijat, ja täysin pihalla olevat taimentutkijat saivat alamitan nostettua maailmanennätysmittoihin eikä järjen ääni kantanut älämölön yli. Vapakalastajilla oli kuitenkin keinot jatkaa pedofiilipyyntiä. SM-kisatkin naamioitiin tutkimukseksi ja kilpailussa sai fiilistellä 17cm taimenalamitan turvin näitä vonkaleita.

HjS