Silakanpoikasia uiskentelee Selkämeren vesissä paljon enemmän kuin vielä pari vuotta sitten. Myös silakkakannan laatu on ammattikalastajan mukaan erinomainen.

Merentutkimusalus Arandalla tehtyjen kaikuluotausten alustavien tulosten mukaan Selkämeren ulappavesissä sekä Suomenlahdella ja Saaristomeren eteläpuolisilla vesillä oli kilomääräisesti noin viidennes enemmän kalaa kuin edellisenä vuonna samaan aikaan.

Kalastajatkin huomanneet

Porilaisen ammattikalastajan Heikki Salokankaan mukaan runsastuva silakkakanta on Selkämerellä myös erittäin hyvälaatuista.

– Silakka on viiimeisen vuoden aikana ollut erityisen lihavaa. Se kertonee siitä, että ravintoa on riittänyt hyvin, Salokangas toteaa.

Tulevaisuuden kannalta hyväkuntoiset silakat tarkoittavat myös lisääntymisen onnistumista. Vaikka silakanpoikasia on nyt runsaasti, voi määrään silti kokeneen kalastajan mukaan tulla vielä suuriakin muutoksia.

– Kaikki eivät verkkoon päädy, mutta tietysti hyvästä ikäluokasta on paremmat mahdollisuudet saada suuria saaliita. Näiden poikasten osalta tilanne selviää vasta noin neljän vuoden kuluttua, jolloin sitä ikäpolvea pyydetään, Salokangas kertoo.

Lähde: Yle 14.12.2015