sebastianhielm

Hallitus on tänään 30.4.2015 nimittänyt eläinlääketieteen tohtori Sebastian Hielmin maa- ja metsätalousministeriön elintarviketurvallisuusjohtajan virkaan 1.1.2016 alkaen. Virkaan haki määräaikaan mennessä 24 henkilöä.

Hielm toimi aiemmin maa- ja metsätalousministeriössä neuvottelevana virkamiehenä vuosina 2008 – 2014, jolloin hänen tehtäviinsä kuului elintarviketurvallisuuslainsäädännön kehittäminen ja toimeenpano sekä yksikön toimintaan liittyvien strategisten hankkeiden edistäminen. Vuoden 2015 alusta lähtien hän on työskennellyt Yhdistyneiden kansakuntien elintarvike- ja maatalousjärjestö FAO:ssa, jossa hän toimii elintarvikkeiden kansainvälisten turvallisuus- ja laatustandardien valmistelusta vastaavan Codex Alimentarius -sihteeristön varajohtajana.

Elintarviketurvallisuusjohtaja johtaa maa- ja metsätalousministeriön ruokaosaston elintarviketurvallisuusyksikköä vastaten yksikön toimialaan liittyvien strategisten ja hallinnollisten hankkeiden edistämisestä. Tämän lisäksi elintarviketurvallisuusjohtaja mm. vastaa aluehallintovirastojen ja Turvallisuus- ja kemikaaliviraston tulosohjauksen valmistelusta MMM:n tehtävien osalta sekä osallistuu Elintarviketurvallisuusviraston tulosohjaukseen.

Vuoden 2015 loppuun saakka maa- ja metsätalousministeriön elintarviketurvallisuusyksikön päällikön tehtäviä hoitaa lainsäädäntöneuvos Anne Haikonen.

Lähde: MMM 30.4.2015