Suomen Ammattikalastajaliiton sääntömääräinen vuosikokous pidettiin 29.3. Turussa. Vuosikokous hyväksyi vuoden 2018 tilinpäätöksen ja vuosikertomuksen. Liiton talous on tällä hetkellä vakaalla pohjalla ja toiminnallisesti kulunut vuosi oli hyvin vilkas.

Vuosikokous hyväksyi myös vuoden 2019 toimintasuunnitelman ja talousarvion. Toimintasuunnitelma sisältää tuttuja aiheita. Suunnitelmaan on kirjattu muun muassa kiintiökysymykset, seuraava hallitusohjelma, kala- ja kalatalousrahastokausi 2021-27 ja muut EU:n käsittelyssä olevat asiat, hylje- ja merimetso, uudet kalatalousalueet sekä elinkeinon yleiset toimintaedellytykset. Liitto käynnistää myös elinkeinon ja liiton uuden strategian (Kalastuselinkeino 2030) valmistelun. Hyväksyntä tapahtuu syksyllä 2020, jolloin myös liitto täyttää 40 vuotta.

Olavi Sahlstén Naantalin Merimaskusta jatkaa hallituksen puheenjohtaja. Hallitukseen kokoonpano muuttui jonkin verran. Pitkään hallituksessa ansiokkaasti toiminut Tommi Lindroth jättää hallituksen ja tilalle valittiin Tomi Merisola Luvialta. Varajäsenistä uusia ovat Mikko Heinikoski, Petteri Takala, Heikki Salokangas ja Tanja Åkerfelt.

Lähde: SAKL 29.3.2019