Suomen Ammattikalastajaliiton vuosikokous valitsi 10.3 Helsingissä ammattikalastaja Olavi Sahlsténin Naantalista uudelleen liiton puheenjohtajaksi. Kokous sujui muutenkin uudelleen valintojen merkeissä. Kari Heinikoski Kemistä valittiin hallituksen uudeksi jäseneksi, muut hallituksen jäsenet valittiin uudelleen.

Vuosikokous vahvisti vuoden 2015 tilinpäätöksen ja myönsi vastuuvapauden tilivelvollisille. Kokous myös hyväksyi vuoden 2016 toimintasuunnitelman ja vuoden 2017 jäsenmaksut.

Vuosikokous kunnioitti Göran Heinosen muistoa hiljaisella hetkellä. Göran Heinonen Sundomista toimi liiton puheenjohtajana vuosina 1997-98 ja toimi myös liiton varapuheenjohtajana ja hallituksen jäsenenä usean vuoden aikana. Heinonen toimi tarmokkaasti ammattikalastajien etujen valvojana ja järjestötyön kehittäjänä sekä alueellisesti että valtakunnallisesti. Hän puolusti etenkin ammattikalastajien oikeuksia lohikysymyksessä.  

SAKL palkitut 1

Vuosikokouksessa luovutettiin myös Tasavallan presidentin 6.12.2015 myöntämät kunniamerkit Kim Jordakselle (SVR R), Heikki Salokankaalle (SVR Ar) ja Olavi Sahlsténille (SVR Ar).

Vuosikokous järjestettiin Kalaviikko 2016 -tapahtuman yhteydessä.