Saga Fursin viime viikolla päättyneeseen maaliskuun huutokauppaan osallistui yli 550 ostajaa kaikilta markkinoilta. Huutokaupassa oli tarjolla 3 miljoonaa Saga®-minkin- ja 740 000 sertifioitua Saga®-ketun- ja suomensupinnahkaa. Huutokaupan välitysmyynnin arvo oli 106 miljoonaa euroa (140 milj. euroa maaliskuussa 2018).

Ketunnahkojen hintataso nousi noin 15 %, ja tarjonta myytiin lähes 100-prosenttisesti. Minkinnahkojen hinnat vahvistuivat hieman edellisestä kansainvälisestä huutokaupasta, mutta hintataso on tuottajien kannalta liian matala ja selvästi tuotantokustannusten alapuolella. Yhtiö jätti osan nahoista myymättä hintatason puolustamiseksi. Minkinnahoista myytiin kuitenkin edellisiä kansainvälisiä huutokauppoja enemmän, lähes 75 %. Pääosa minkin- ja ketunnahoista myytiin Kiinaan, mutta huomattavia määriä välitettiin myös Etelä-Korean ja Venäjän markkinoille sekä Euroopan muotiteollisuudelle.

”Suuri ostajamäärä ja kaikkien markkinoiden aktiivisuus kertovat, että turkis on vahvasti muodissa. Juuri päättyneiden muotiviikkojen ja messujen perusteella tiedämme, että turkista käytetään monipuolisesti ja uusilla tavoilla pukineissa ja asusteissa yhdessä muiden materiaalien kanssa”, toimitusjohtaja Pertti Fallenius sanoo.

Saga Fursin seuraava huutokauppa järjestetään 10.–17.6.2019.

Lähde: Saga Furs 14.3.2019