Saga Fursin turkishuutokauppa päättyi tänään ketunnahkojen myyntiin. Huutokauppaan osallistui yli 230 ostajaa, ja valtaosa myynnistä suuntautui yhtiön päämarkkinalle Kiinaan. Ostoja tehtiin myös Etelä-Koreaan, Turkkiin sekä länsimaiselle muotiteollisuudelle.

Huutokaupassa tarjolla olleista 5 miljoonasta minkinnahasta myytiin 76 % ja reilusta 500 000 ketun- ja suomensupinnahasta noin 60 %. Keskimäärin hinnat alenivat maaliskuun huutokaupasta minkinnahoissa 8 % ja ketunnahoissa 17 %, mistä 5 prosenttiyksikköä aiheutui Kiinan yuanin heikkenemisestä. Huutokaupan välitysmyynnin arvo oli 111 miljoonaa euroa (6/2022: 92 milj. euroa). Kesäkuun huutokaupan jälkeen Saga Furs on myynyt yhtä paljon minkinnahkoja (8,2 miljoonaa) kuin koko edellisellä tilikaudella, vaikka jäljellä on vielä syyskuun huutokaupan 4 miljoonan minkinnahan tarjonta. Ketunnahoissa tilanne on vaikeampi, vaikka nahkoja onkin kuluvalla tilikaudella myyty viime vuoden vastaavaan ajankohtaan nähden enemmän.

”Osasimme odottaa, että ketunnahkojen myynti jää vaimeaksi ja hintataso selvästi riittämättömäksi. Kiinan markkinalla vallitsevan varovaisuuden lisäksi ketunnahkojen tilannetta on jo pitkään vaikeuttanut vähäinen kiinnostus turkissomisteita kohtaan”,  Saga Fursin toimitusjohtaja Markus Gotthardt sanoo.

Lähde: Saga Furs 16.6.2023