Saga Fursin maaliskuun huutokauppa päättyi 14.3. Huutokauppaan osallistui yli 250 ostajaa kaikilta päämarkkinoilta, ja pääosa ostoista tehtiin Kiinan markkinoille. Lisäksi nahkoja ostettiin Etelä-Koreaan, Turkkiin, Kreikkaan ja länsimaiselle muotiteollisuudelle. Huutokaupan välitysmyynnin arvo oli 102 miljoonaa euroa (3/2023: 147 milj. euroa).

Tässä huutokaupassa minkinnahkoja tarjottiin 40 % ja ketun- ja suomensupinnahkoja miltei 30 % vähemmän kuin viime vuoden vastaavassa huutokaupassa. Ketunnahkoja myytiin kuitenkin jo ylimääräisessä joulukuun huutokaupassa. Sekä tarjolla olleista 325 000 ketun- ja suomensupinnahasta että 3 miljoonasta minkinnahasta myytiin lähes 90 %. Ketun- ja suomensupinnahkojen hintataso oli 15 % ja minkinnahkojen keskimäärin 25 % viime vuotta korkeampi.

”Huutokaupan tulos osoittaa, että päämarkkinoillamme Kiinassa, Etelä-Koreassa ja Turkissa sertifioiduille turkisnahoille on kysyntää talouden monista epävarmuustekijöistä huolimatta. Sekä minkin- että ketunnahkojen hintataso nousi, ja lähes kaikki tarjotut nahat myytiin”, Saga Fursin toimitusjohtaja Markus Gotthardt sanoo.

Yhtiö järjestää seuraavan huutokaupan toukokuussa 2024.

Lähde: Saga Furs pörssitiedote 14.3.2024