Uusi vuosi on polkaistu käyntiin. Kalastuksen kannalta ovat kelit olleet ankarat. Siis en ole kalastanut. Se on nyt tätä vuodenaikaa kun talvi yrittää tunkeutua saapuvien matalapaineiden väliin.

Ennustelin tulevia säitä kuukausi takasin näin: Joulu musta, uusivuosi lunta senverran että jäniksen jäljet näkyy, tammikuussa voi vielä haravoida pihaa jos ei ole syksymmällä ehtinyt.

Joulu meni mönkään mutta tammikuu on suonut haravointihetken.

201501DSC 0144

Joulupäivän tunnelmaa

201501DSC 0151

 

Iltarusko ennustaa muutoksen tuulia

201501DSC 0154

Tammikuun 4.pvä lumikola muistuttamassa joulunajasta.

201501DSC 0157

Meni lumet…meni jäät. Lumiauran loma jatkuu.

Kylmä on heti rientämässä tänne kun leudot tuulet hiipuvat joten eiköhän tästä vielä talveakin maistella. Lepän juuret ovat kastuneet vasta yhden kerran joten myräköitä on ainakin kaksi vielä tule ennen kuin rauhoittuu.
Kesä 2015 näyttää vähäsateiselta. Keväästä ennustellaan vasta helmikuulla.

Joulupäivänä suolapulssi tyrehtyi Tanskan salmissa. Saa nyt nähdä saadaanko lisää ja mitä tämä joulukuinen sai aikaan. http://www.boos.org/index.php?id=24

201501DSC 0148

Puuveneen teko on aikataulussa. Harjakaiset olivat Jouluna kuten suunnitemissa oli. Veneenveiston harjakaiset vietetää kun runko on lyöty ja mallikaaret poistetaan. Viimeinen lautakerta laitakorkeudesta puuttuu vielä kunnes veistokaaret on asennettu.

Talven pyydystyöt on aloitettu. Verkon pauloitusta ja rysien valmistusta. Kiirettä pitää jos kaiken ehtii kevääseen mennessä valmistaa.

Päivän valoisaa hetkeä hydynnetään metsätöissä. Metsäliitto vartoo tukkeja ja puusuuli klapeja.

HjS