Paikalliset kalastajat Reima Salonen, Teijo Lindström ja Esa Kleemola tapasivat tiistaina SAKL:n toimitusjohtaja Kim Jordaksen Tuomaraisten kalasatamassa yhdessä Länsi-Rannikon Kalan toimitusjohtaja Aarne Paesalun kanssa.

LRK 004

Oikealta ammattikalastajat Esa Kleemola ja Reima Salonen sekä Länsi-Rannikon Kalan toimitusjohtaja Aarne Paesalu.

Saaristomerellä on tänä vuonna ollut pitkä silakan rysäkalastuskausi.
– Ensimmäiset kalat purettiin huhtikuun 7. päivä ja ulompiin rysiin tulee yhä kalaa, totesi ammattikalastaja Teijo Lindström. Kala on ollut hyväkuntoista ja isokokoisempaa.

LRK 001

Ammattikalastaja Teijo Lindström Tuomaraisten kalasataman uudessa vastaanottolaitoksessa.

Määrällisesti tilanne on parempi kuin viime vuonna, mutta markkinatilanne ei ole yhtä hyvä kuin viime vuonna.
– Ukrainan tilanne heijastuu markkinoihin ja turkishuutokaupat ovat menneet heikommin. Tämä näkyy silakan hinnan laskuna. Lähiajan näkymät ovat epävarmat ja Ukrainassa tilanne voi pitkittyä. Vuoden 2013 hyvään tilanteeseen tuskiin päästään kovin nopeasti.
– Saaristomeren kalastus on tällä hetkellä riippuvainen silakasta. Viimeiset pari hyvää vuotta on antanut toivoa ja näkynyt investointeina pyydyksiin ja veneisiin, totesi ammattikalastaja Reima Salonen. Myös Taivassalon kunta on kehittämällä Tuomaraisten kalasatamaa auttanut elinkeinoa eteenpäin. Keväällä käyttöön otettu silakan vastaanottolaitos punnituslaitteella on eräistä alkuvaiheen ongelmista huolimatta merkittävä parannus silakan rysäkalastukselle.

LRK 006

Tuomaraisten kalasataman uusi vastaanottolaitos.