Radio Suomen Jokapaikan Reetta on silakkarysillä Taivassalossa. Lähetys alkaa 9.5.2015 klo 12.12. Kuunneltavissa lähetyksen jälkeen klo 12.15 linkissä http://areena.yle.fi/1-2739228 .

Ennakkojuttu alla:

”Raha ei ratkaise kaikkea, kyllä tätä rakkaudesta tehdään”, toteaa ammattikalastaja Reima Salonen, kun imuri ryskyttää Taivassalon edustalla silakoita rysästä alukseen. Tosin ei käy kateeksi kalastajia, esimerkiksi silakan hinta on tippunut dramaattisesti viime vuodesta.  

Kello on aamulla kuuden pintaan ja Reetta Arvilaa ramaisee. Salonen huomauttaa, että tässä ollaan jopa pari tuntia normaalia myöhempään liikkeellä. Kun silakkasesonki on päällä, Salonen ja muut kalastajat pyytävät kalaa 4-5 tunnin yöunilla käytännössä seitsemän päivää viikossa.

”Kyllä tätä rytmiä muutaman kuukauden jaksaa, vaikka vanhemmaksi tultua alkaakin ottaa koville”, Salonen nauraa.

Talvella taasen rakennetaan ja korjataan rysiä. Homma on tehtävä itse, koska rysät olisivat ostettuina tuhottoman kalliita.

Tänä vuonna ansiot jäävät pieniksi, sillä silakanhinta on maissa muun muassa Venäjä-pakotteiden takia. Myös maailman talouskriisi vaikuttaa rehuksi menevän silakan ostohintaan.  

Taivassalossa ihanana, aurinkoisena aamuna silakkarysälle ovat lähdössä Reetta Arvila, Reima Salonen ja Juha Mustikkamaa.

Lähde: Yle 8.5.2015