Viidestoista Pro Kala –tunnustus luovutettiin Kalaviikko 2016 tapahtumassa hotelli Scandic Parkissa Helsingissä torstaina 10.3.2016. Vuoden 2016 Pro Kala –tunnustuspalkinto myönnettiin KalaValtanen Oy:lle tunnustuksena jo useita sukupolvia jatkuneesta tulevaisuuteen vahvasti suuntaavasta yritystoiminnasta koko kalaelintarvikeketjussa . Tunnustuksen luovutti kalatalousneuvos Risto Lampinen.

Kalan roolia elintarvikkeena ja tuotteena voi edistää monella tavalla, osallistumalla järjestöjen toimintaan tai oman yritystoimintansa kautta varmistamalla kuluttajien mahdollisuus saada kotimaista kalaa ja kalatuotteita. Tänä vuonna Pro Kalan hallitus halusi palkita pitkään, jo useiden sukupolvien ajan, jatkunutta vahvasti tulevaisuuteen suuntaavaa yritystoimintaa ja sen ennakkoluulotonta kehittämistä. Ilman toimialaan uskovia ja tulevaisuuteen panostavia yrittäjiä ja yrityksiä meillä ei ole kalaa, millä vastata kasvavaan kysyntään.

KalaValtanen Oy on toiminut alalla jo usean sukupolven ajan. Yrityksen siian ja kirjolohen viljelyn tukikohtasijaitsee Luvian Lampoorissa ja modernit jalostustilat monipuolisen kalatuotevalikoiman valmistukseen Porin Honkaluodossa. KalaValtasen toiminta on kattanut koko kalaelintarvikkeen tuotantoketjun: ammattikalastuksen, kalanviljelyn, kalanjalostuksen ja kalakaupan. Alkutuotannossa on tällä hetkellä kuitenkin keskitytty kalanviljelyyn, erityisesti siian viljelyyn. KalaValtasella on aina katsottu vahvasti tulevaisuuteen, ja kuten yrityksen kotisivuilla todetaan ”on pyritty siihen, että seuraava sukupolvi voi jatkaa toimintaa kannattavana”. Samalla asenteella jälleen kerran seuraava sukupolvi on tarttunut ruoriin ja katse on vahvasti eteenpäin.

Pro Kala -tunnustus on joka toinen vuosi jaettava huomionosoitus. Yhdistyksen hallitus myöntää tämän tunnustuksen henkilölle, yhteisölle tai yritykselle, joka on toiminnallaan edistänyt kotimaisen kalan imagoa, kalaruokakulttuuria, kalan laatua, saatavuutta tai menekkiä.

Lähde: Pro Kala 11.3.2016