Kuudestoista Pro Kala –tunnustus luovutettiin Kalaviikko 2018 tapahtumassa hotelli Radisson Seasidessa Helsingissä torstaina 22.3.2018. Vuoden 2018 Pro Kala –tunnustuspalkinto myönnettiin Luonnonvarakeskuksen erikoistutkija Jari Setälälle tunnustuksena asiakaslähtöisestä koko elinkeinokalatalouden arvoketjun kattavasta pitkäjänteisestä tutkimus- ja kehittämistyöstä.

 

Jari Setälä on pitkään tehnyt tiivistä yhteistyötä kala-alan yritysten kanssa ja hänen työskentelylleen on ominaista asiakaslähtöinen ja koko arvoketjun huomioon ottava lähestymistapa. Hän on toiminut koko kala-alan hyväksi ja edistänyt alan kehitystä lukuisissa tutkimushankkeissa ja selvityksissä. Jarin puoleen on totuttu kääntymään lähestulkoon kaikissa kalatoimialan ja kalamarkkinoiden tutkimustietoon liittyvissä kysymyksissä. Hänen asiantuntemustaan on totuttu hyödyntämään niin toimialan seminaareissa kuin erilaisissa työ- ja asiantuntijaryhmissäkin.

 

Yhteistyön tekeminen Jari Setälän kanssa on helppoa ja mutkatonta. Tätä asennetta ja peräänantamattomuutta tarvitaan, kun jatkossakin etsitään ratkaisuja kala-alan haasteisiin ja mahdollisuuksien hyödyntämiseen.

 

Pro Kala -tunnustus on joka toinen vuosi jaettava huomionosoitus. Yhdistyksen hallitus myöntää tämän tunnustuksen henkilölle, yhteisölle tai yritykselle, joka on toiminnallaan edistänyt kotimaisen kalan imagoa, kalaruokakulttuuria, kalan laatua, saatavuutta tai menekkiä.

 

Lähde: Pro Kala ry tiedote 22.3.2018