Suomalaiseen ruokavuoteen on tulossa odotettu teemapäivä helmikuussa, kun kansallista kalakeittopäivää vietetään ensimmäisen kerran 13.2.2018. Päivä on tarkoitus järjestää jatkossa vuosittain helmikuun toisena tiistaina. Kalakeittopäivällä haluamme nostaa esiin kalaruoan merkitystä ja terveysvaikutuksia sekä kannustaa kaikkia suomalaisia syömään kalakeittoa.

Kalakeitolla on pitkät perinteet. Tuhansien järvien maassa kalaa on kypsennetty liemessä jo historian alusta asti. Kalakeitosta löytyy erilaisia versioita jopa alueittain, aina saariston silakkasopasta kainuulaiseen muikkukeittoon.

Ensimmäisen kalakeittopäivän teemaksi valitsimme Kalaa hyviin päätöksiin. Teema pohjautuu siihen, että kalan pehmeät rasvat ovat aivojen superruokaa ja niiden tulisi olla mukana jokapäiväisessä päätöksenteossa – hyvien päätöksien varmistamiseksi. 

Kalakeittopäivä aloitetaan päätöksenteon huipulta, eduskunnasta. Eduskunnan II varapuhemiehen ja ravintolatoimikunnan puheenjohtaja Arto Satosen johdolla lähdemme viemään perinnettä eteenpäin. Kiitos siis eduskunnalle – toivottavasti saamme teiltä tulevaisuudessa hyviä päätöksiä kalatoimialan suhteen. 
Lähde: Pro Kala 25.1.2018