SAKL silakkamarkkinat 1

Syksyn ensimmäiset silakkamarkkinat olivat Porissa Kokemäenjoen rannalla 2. – 4.syyskuuta. Markkinoilla oli noin sata myyntipistettä ja vaihtelevista säistä huolimatta kävijöitä oli hyvin, yli kaksikymmentätuhatta.
Tarjolla oli aiempaan tapaan erilaisia kalatuotteita ja muita markkinoille perinteisesti kuuluvia artikkeleita. Porissa on aina pidättäydytty oheistilaisuuksista ja keskitytty paikallisten tuotteiden tarjontaan. Toki mukana on suuri joukko yrittäjiä, jotka kiertävät kaikki ne markkinatapahtumat joihin ehtivät.

Tällä kertaa ei tarjolla ollut tuoretta silakkaa lämpimästä merivedestä johtuen, mutta erilaisten säilöttyjen tuotteiden valikoima näyttää kasvavan vuosi vuodelta. Muuta tuoretta kalaa oli sentään tarjolla siiasta kirjoloheen, ja Porin silakkamarkkinoilla pääsi maistamaan niin lohisoppaa kuin paistettuja muikkujakin.

Tuttuun tapaan valitaan Porissa vuoden Silakka eli henkilö joka on järjestäjien mukaan vaikuttanut positiivisesti etenkin silakan tunnettuuden edistämiseen. Tänä vuonna tittelin sai Maija Silvennoinen.
Silakkamarkkinat ovat seuraavaksi Raumalla, sitten Virolahdella, Helsingissä, Kaskisissa ja lokakuun lopulla perinteisesti Turussa. Kaikkiaan kalamarkkinoiden teemalla järjestettäviä tapahtumia on syksyn mittaan rannikolla ja sisämaassa lähes kolmekymmentä.

SAKL silakkamarkkinat 2

Kalastaja Toni Rantamaa Merikarvialta on vaimonsa kanssa tuttu näky silakkamarkkinoilla.