DSC 1138

Kalastajalle, varsinkin rysäsellaiselle, on tärkeää osata pleissata köysiä. Pleissaamalla voi jatkaa ja tehdä lenkkejä köysiin ilman solmuja. Solmut hankaloittavat köysien käsittelyä.

Pleissien teko oli rysäkalastajan pojalle yhtä itsestään selvää opetella kuin laskemaan ja lukemaan. Solmuja ei tarvitse osata montaa. Vetosolmu ja siansorkka ovat yleisimmät ja niitä tarvitaan päivittäin. Pleisaamalla säästyy monelta solmulta.

DSC 1139

Kastliinan suom. heittoliinanpää ja myös nimi apinannyrkki tunnetaan. Heittoliinan päähän laitettava painavampi möykky jolla pystyy sinkoamaan varsinaisen heittoliinan maaliinsa.
Tämän on tehnyt Seppo Salokangas.

DSC 1142

Fiilari kaikille täkäläisille mutta myös fendari eli suomeksi lepuuttaja. Aluksen/veneen ja laiturin väliin roikkumaan laitettava suoja. Muoviset fiilaripoijut ovat korvanneet nämä mutta ovat koristeena aivan upeat. Näiden tekijä ei minulla tiedossa mutta reposaarelaisia ovat (Niilo Mäkelän työtä, toim.huom.). Olen saanut näitä neljä kappaletta enkä kyllä raaski paatin ja laiturin väliin laittaa.

DSC 1135

Silakka on kutenut kuten keväällä pitääkin ja saaliit riittäviä. Siikaa on rysissä ollut malliksi joka sekin on paremmin kuin viime vuonna.

DSC 1123

Vappupäivän peilityyni.

DSC 1116

Rysän aitoja valmiina korjattuna vedettävissä laskuveneeseen kun hetki lyö.

DSC 1130

Rysän aidan laskua paikkana Yonago Japan. Aikas pitkää pyyntireisuu meikäläinenkin joutuu heittää. Tai siis niin puhelimen paikannus kertoo sijainniksi kun ei ollut hetkellisesti kenttää.

HjS