Lohen (ammatti)kalastajan kevät on rämpimistä murheen alhossa. Varsinkin tällainen aikainen kevät. Lohta varmaan tulisi, mutta kalastaa saa vasta 10. kesäkuuta (Porin edustalla).

Vapaa-ajankalastajien saaliit ovat olleet hyviä vetouistelussa, mutta hehän ovat sellaista ns. parempaa porukkaa joiden on tärkeää saada harrastaa ja saalistaa. Samaan aikaan en saa edes omaksi ruokakalaksi ottaa pyydyksistä lohta. Yhteiskunnassamme ammattikalastuksen alasajo on ilmiö joka saa tällaisen perinnerannikkokalastajan voimaan pahoin.

Pahoinvointi vuoden heleimpään aikaan on raskasta, raskaampaa kuin suhmurakeleissä. Oulun pohjoispuolelta johdettu lohitutkimus yhdessä vihreän ja vapaa(vapa)-ajankalastuksen propagandan kanssa johtaa poliitikot sekopäisyyden valtaan ja ammattikalastus saa kantaa yhdessä kuluttajien kanssa seuraukset. Poliitikkojen aivoitukset saa maa- ja metsätalous- sekä varsinkin ympäristövaliokuntien viime eduskuntakauden muistioista jokainen lukea. Rannikon ammattikalastajalla riittää haasteita ihan luonnostaan ilman yhteiskunnallista ajojahtiakin.

heikin DSC 0321 1

Tumma varjo joka kohta katoaa auringon laskuun. Tällaisena päättäjät(+sekalaiset suunsoittajat) lohenammattikalastajan näkevät. No tällaiselta se kalastajasta tuntuukin ainakin nämä piinaviikot.

Viikon kuluttua saadaan ””biologinen”” näkemys ensivuoden kiintiöistä. Saa nähdä kuinka paljon ”tieteellinen neuvo” jälleen neuvoo pienentämään lohenkalastusta. Eihän tiede ja politiikka mitenkään sekoitu eihän….eihän. Lohtakin on noussut vain vaivaiset ennätysmäärät jokiin (viime vuonna) niin kyllä 30% pitää leikata taas alemmas merikalastuskiintiöitä.

Maailmalla elinkeinot ja tiede käyvät vuoropuhelua mutta ei meillä. No ei hätää, ongelma poistuu kohtapuolin. Elinkeino loppuu ja biologit saavat toteuttaa fantasioitaan niin ettei kukaan edes kritiikillä häiritse.

heikin DSC 0323 1

heikin DSC 0303 1

Arvoitus, aamunkajot kumpi päivä oli sade ja kumpi poutapäivä. Oikein vastanneet saavat hyvän mielen ja väärin vastanneet saavat seurata vielä edelleen sillä silmällä aamun hetkiä että selkenee ennustus.

heikin DSC 0308 1

heikin DSC 0315 1

Valoa kohti. Aika on Sepon uuden paatinkin ulkoilmaa haistella.

heikin DSC 0330 1

Jokaisella on kuvia auringon laskuista mutta onko kesäajan nousuista? Auringon nousuaika on päivän parasta aikaa. Silloin on kaikki päivän haasteet eessä päin. Valoa ja energiaa on jaossa. Vielä kuukausi mennään valoa kohti mutta sitten alkaa pimeys taas lisääntyä.

Iso peukku hallitusneuvottelijoille lunastakaa vaalilupaus ympäristöministeriön alasajo ja työtehtävien jako muiden fiksumpien ministeriöiden tehtäviksi. Olisi jo korkea aika keksiä näille virkariipoille oikeaa työtä.

HjS