Hjs 1

Nyt päästään testaamaan vanhaa kansanviisautta. Länsirannikon sananparsi väittää ettei pihlaja kahta taakkaa kanna. Marjoja ja lunta seuraavana talvena. Pihlajat on nyt niin raskaassa marjataakassa etten moista muista. Pitäisi siis tulla vähäluminen talvi. Palataan helmikuulla aiheeseen kun nähdään mieten lumen kanssa kävi.

Toinenkin sanonta on ja se on päinvastainen eli marjat tietäisivät runsaasti lunta, mutta on käsittääkseni paremminkin Kainuun tai itäisen Suomen loruja.

Pihlajaan liittyy myös toisenlainen uskomus. Pihlaja estää salaman iskuja lähistölleen. Sopii siis erinomaisesti pihapuuksi suojaamaan rakennuksia. Kun muistelen kovia ukkosia joita olen merellä kokenut, niin tarkemmin ajatellen en ole koskaan nähnyt salaman iskevän saariin joiden valtapuu on pihlaja (Isoräyhä ja Trutholma).

Pihlajaa sanotaan maailman neljänneksi kauneimmaksi puuksi. Valintaan vaikutti erityisen kaunis lehti, kukka ja marjat. Muita kotoisia puitamme ei päässyt edes listoille.

Hjs 2

Verkkosilakanpyynti on takkuillut. Pyyntivesilleni epäedulliset tuulet ja halli-invaasio on aiheuttanut useita hutireissuja. Huti on silloin täydellinen kun ei edes paistipannullista saa itselle silakoita pyyntireissulta.

Hjs 3

Rysät on saatu laskettua syyspyyntiin. Siikaa on odotuksissa mutta ensimmäinen koku antoi sekalaista valikoimaa. Toiveissa on että lähipäivinä alkaa siikoja tulla.

Tuoreehko vatsahaava estää kommentoimasta meneillään olevaa ensi vuoden kalastuskiintiöprosessia ja yleensä eduskunnan valiokuntien toimintaa. Todettakoon ettei mitään uutta auringon alla. Näyttelijä Krista Kososen sanoin: ” Tämä ei ole minun Suomeani”. Siksi loppuun rauhoittava pumpulitaivas.

Hjs 4

HjS