DSC 0592

Niukkaa kalantuloa keskellä kesää puolitoista kuukautta. Heinäkuun lopussa silakkaa vielä saatiin verkoilla ja vasta nyt lähellä syyskuun puoltaväliä elpyy uudelleen. Muitakaan kaloja ei kehuttavasti ole ollut saaliiksi tämän ennätyspitkän heikon ajan aikana.

DSC 0602

Rysät kuitenkin saatiin syksypyyntiin laskettua kauniissa säässä. Aivan vastakohta kevään taistelulle tuulien kanssa oli tämä syksyrupeama. Tyvenissä työ oli helppoa ja sujuu kuin tanssi. Nyt on alkanut ensimmäiset mallikappaleet saalistakin tulla.

DSC 0590

DSC 0589

Pitkät jalat ovat olleet loppukesän muotia luonnossa.

DSC 0365

EU muistaa pilkata meitä alkuperäiselinkeinojen edustajia. Vihertävä mätä valuu päällemme. Uusin mätäpurskahdus on hyljetuotteiden kaupan kielto. Tosin vain poikkeusluvalla on sitä viimevuodet saatu tehdä ja ammattikalastajat ei silläkään. Nyt poikkeuslupa poistettiin osana kauppasopimuksen uudistamista.

Aikanaan suojelujärjestöt saivat tämän järjettömyyden aikaan. Eräs BB-hahmo mannekiininaan kampanjoivat hyljemetsästystä vastaan. Hylkeitähän voidaan suojella jos kanta sitä vaatii, mutta sitä tarvetta ei esim. Itämeren hallilla ole. Nyt resurssi on jätettä vahinkoeläin arvoltaan rotan luokkaa vaikka se olisi arvokas luonnonvara ja monipuolisesti hyödynnettävissä kun pyydetään asianmukaisesti.

Hylje kuvastaa tätä nykyistä ns.””luonnonystävien”” käsitystä luonnonvarojen hyväksikäytöksi.

Hylje on aikanaan ollut tärkeä resurssi, edesauttanut rannikkomme asuttamista ja monipuolisesti hyödynnettävä luonnonvara. Halli ansaitsisi arvostuksen edelleen eikä suojelujärjestöjen pilkkaa ja pelkän vahinkoeläimen arvotonta imagoa.

HjS