IMG 20180617 WA0000

Silakat loppuvat, on kevään ”media kupla”. On siinä saanut selittää asiakkaille päivittäin ettei ne silakat mihinkään lopu. Verkoilla saamme kalastaa kuten ennenkin. Suuret troolarit ovat tälle kalastuskaudelle pienentyneet silkkakiintiönsä kalastaneet vähiin. Silakkaa on kuulemani mukaan noussut alkuvuodesta hyvin ja nyt on aluskohtaiset kiintiöt käytetty. Kun kalastus ja kalanjalostus on keskittynyttä, niin joidenkin on pantava ns. ”lappu luukulle” ja vietettävä lomaa joko ansaitusti tai pakolla. Silakkaa on saatavilla kunhan tietää mistä kyselee eli kalastajilta suoraan.

IMG 20180617 WA0001

Uutisoinnin mukaan saattaisivat olla tämän vuoden viimeiset silakat. No onneksi näin ei ole vaan silakkaa riittää herkutteluun koko vuodeksi.

IMG 20180617 WA0002

Lohisaaliit ovat melko hyviä. Lohet on olleet isoja tämän alkukauden. Rysien laskukausi oli kaunis ja heikkotuulinen, mutta sen jälkeen on ongelmia riittänyt.

Erityisesti kovat merivirrat ovat kasailleet pyydyksiä ja ankkurien kiristämiset ovat lisänneet työtä melkoisesti. Erikoista on se että kevään tyvenien jälkeen on ollut voimakkaita merivirtoja vaikka veden korkeudet ovat olleet alhaalla. Kovat virrat kuuluvat yleensä korkean veden aikoihin. Voimakkaat merivirrat enteilevät kovia tuulia ja ukkoskelejä. Pelkona onkin, että jonkinmoinen kesästormi on tulossa. Rysäkaluston on sitten vaarassa vaurioille jos niin käy.

IMG 20180617 WA0003

Harvemmin joutuu kalalaatikoon veistelemään kolot molempiin päihin kun muuten ei lohi mahdu. Kuvassa olivan lohen pelkkä pää painoi kaksi kiloa.

IMG 20180617 WA0004

Neljä vuotta plokipäivityksiä tuli 16.6 täyteen. Sillon oli kiire kuten on nytkin vuoden kiireisintä aikaa. Päivitykset ovat harventuneet, mutta lupaan jatkaa, sillä paljon on vielä kertomatta.

HjS