Vielä on kauniita päiviä ollut. Poikkeuksellista, sillä yleensä nämä viikot ovat kosteita ja tuulisia.

Meri hyytää = uutta jäätä muodostuu. Merivesi on kylmää vuodenaikaan nähden. Pakkasta ei tarvitse olla kuin nimeksi niin uutta jäätä muodostuu. Loppusyksyn kylmyys on kesän lämmöt tyystin haihduttanut. Viime aikojen lähes nollakelit ovat kuitenkin jatkoaikaa avoimelle merelle myöntäneet.

Meri vielä auki mutta pakkasilma jäädyttää rannalle roiskeet.

Talven iskulle on vielä pari vastusta kansanperinteen mukaan. Vieläkään eivät lepän juuret ole kastuneet (kolme kertaa, sitten talvi), törnipuskissa on marjoja linnuille. Linnut popsivat yleensä matkaevääksi muutolle marjapuskat tyhjiksi kun on odotettavissa, että eväät tarvitaan leudon talven ylitykseen kotikonnuilla. Niitä on siihen tarkoitukseen jätetty/jäänyt.

Nättei on siimalohet. Turhan paljon kuitenkin syöttejä jää syömättä siimareissulla.

Siikaverkoille on joutanut kauniina päivinä. Saaliit vaihtelevat, on heikkoja ja välillä ei senkään vertaa.

Kylmyys karkotti silakat rannikolta joten auringon säteet joutavat verkonsilmillä leikkiä.

Siru-haukku on innokas rantavahti. Innoituksen takaa minkki joka kuitenkin on hoikempi ja nopeampi(toistaiseksi). Vaikka ei Sirukaan hidas ole.

EOS kreikkalaisen mytologian aamunsarastuksen jumalatar. Ei ole vaikeaa samaistua kreikkalaisiin kyllä aamun hetkin on vuorokauden taianomaisin ja ilman muuta yhden jumalattaren väärtti. Vuodenajasta riippumatta.

Joulu on Taas.

Kiitos saamastani rohkaisevasta ja kannustavasta palautteesta liittyen näihin rustauksiin.

Hyvää Joulua  ja Onnellista Uutta Vuotta!

HjS