SAKL Naanatali

Kala-alan toimijat kokoontuivat reilu kolme vuotta sitten ensimmäiseen Pro Kala ry:n Silakkapajaan. Nyt oli jälleen aika kokoontua saman teeman ympärille ja päivittää, mikä on silakan kalastuksen ja käytön tilanne tänään ja miltä näyttää silakan tulevaisuus. Tilaisuus järjestettiin Naantalissa perjantaina 28. helmikuuta Pro Kalan ja Suomen Ammattikalastajaliiton toimesta. Paikalla oli yli seitsemänkymmentä aiheesta kiinnostunutta alan ammattilasista kalastajista virkamiehiin.

Tilaisuuden avasi Ammattikalastajaliiton toimitusjohtaja Kim Jordas, joka esitteli aluksi kymmenen vuotta sitten Turussa pidetyn vastaavan tilaisuuden agendaa. Paljon on tuon jälkeen tapahtunut.

Päivän aikana kuultiin esitykset niin silakkakannat tilasta, silakan kalastuksesta ja markkinatilanteesta. Liiton puheenjohtaja Olavi Sahlstén kertoi Saaristomeren kalastuksen näkymistä ja kalastaja Tommi Lindroth suuremman troolialuksen omistajan näkökulman pitkään puhuttaneeseen aluskohtaisen kiintiön toteutukseen. Aiheesta alusti laajemmin neuvotteleva virkamies Orian Bondestam ja toiminnanjohtaja Katriina Partanen esitteli tuoreita kalan käytön trendejä Suomessa.

Lopuksi käytiin paikoin vilkastakin keskustelua kiintiön jakamisesta alus tai yrityskohtaisesti. Päivän anti oli monipuolinen ja kattoi hienosti silakan tilanteen tänään niin tutkimuksen kuin kalastuksenkin näkökulmasta.

Tilaisuudesta enemmän lähiaikoina verkkosivujen ajankohtaisjutussa.