Luonnonsuojelu pitäisi siirtää maa- ja metsätalousministeriöön, jolle luonnonvarojen kestävä käyttö kuuluu, katsoo Juha Marttila.

Maa- ja metsätalousministeriöstä tulee tehdä kansalaisten superministeriö, maa- ja metsätaloustuottajajärjestö MTK:n puheenjohtaja Juha Marttila esittää.

”Ruoka ja luonnonvarat ovat kansalaiselle ja yhteiskunnalle keskeisiä asioita, joiden merkitys entisestään korostuu”, Juha Marttila muistutti.

Hän puhui tiistaina MTK:n toimihenkilöpäivillä.

Maa- ja metsätalousministeriöön ollaan jo keskittämässä ruokaan liittyviä asioita, joita tähän asti on ollut useassa eri ministeriössä.

Marttila vahvistaisi ministeriötä myös luonnonvarojen kestävässä hoidossa. Hänen mielestään siihen liittyvät asiat, mukaan lukien valvonta ja luonnonsuojelu, tulisi siirtää maa- ja metsätalousministeriöön.

Maa- ja metsätalousministeriö itse on määritellyt nykyiseksi toiminta-ajatuksekseen: Turvaamme kotimaisen ruuan tuotannon ja uusiutuvien luonnonvarojen kestävän käytön sekä luomme edellytyksiä niihin perustuville elinkeinoille ja hyvinvoinnille.

 

Lähde: MT 16.1.2013