Lindfors-6web

Kalastusalue             Porvoon Emäsalon merialue
Pyyntimuodot   PU-rysät, verkot ja suomukalarysät
Pääkalalajit   lohi, kuha, siika, ahven, hauki
Tuotteet   tuore kala ja kesäaikaan savustettua kalaa
Osoite   Nygrannsvägen 20, 06950 Porvoo
Puhelin   0400-465 720
Sähköposti   mikael.lindfors(ät)pp.inet.fi
Myyntipaikka   Porvoo

———————————————————————————————————————————————————————————————————————————–

Lindfors-5web

Porvoon eteläpuolinen saaristo, Emäsalo ympäristöineen on Mikael Lindforsin tärkeintä kalastusaluetta.  Pyydysten takana aukeaa aava Suomenlahti. 

Kalastus perustuu lähellä sijaitseviin pyyntialueisiin jolloin kala saadaaan tuoreena kuluttajille. Viime vuosina kalusto on vaihtunut hylkeeenkestäviin PU-rysiin, mutta verkkoja on käytössä edelleen ja talvella myös suomukalarysiä.

Kalastuksen ohella kalan myynti on kokenut viimeisen parin vuoden aikana suuren muutoksen. Ennen pääosa saaliista meni tukkureiden kautta kuluttajille, mutta tänään suoramyynti kattaa lähes kaiken. Kotoa myydään suurin osa lohesta ja muut kalat pääasiassa Porvoon kesätorilla. Kesäviikonloppuisin on tarjolla savukalaa ja tilauksesta vaikka kraavia.

Suoramyynti kuluttajille on nyt tärkein myyntikanava, ja sen ovat myös pääkaupunkiseudulta tulevat huvila-asukkaat löytäneet. Tuoretta, lähivesiltä pyydettyä kalaa on tarjolla suoraan kalastajalta, ja vieläpä kohtuulliseeen hintaan marketeihin verrattuna. Tilanne on hyvä myös kalastajan kannalta, koska pienistäkin kalaeristä saadaan kelvollinen hinta. 

Lindfors-2web

Mikael on monelle kalanostajalle tuttu mies, ja tilauksia tehdään kauempaakin. Uusi suoramyyntitoiminta on tiennyt lisää työtä, mutta on myös mahdollistanut ammatissa jatkamisen. Tulevaisuus näyttää valoisalta ja Suomenlahdessa riittää laadukasta kalaa siitä pitäville kuluttajille.

 

Lindfors PDF

 

 

 

Lindfors-3web