veneranta2web

Kalastusalue             Köörtilän saaristo
Pyyntimuodot   PU-rysät, verkot
Pääkalalajit   lohi, siika, suomukalat
Tuotteet   tuore kala, fileet ja jalosteet
Osoite   Venerannantie 10, 29760 Köörtilä
Puhelin   Sami 044–551 9800, Merja 044-0389 473, Reijo 0400–389 473
Sähköposti   saosve(ät)hotmail.com
Myyntipaikka  

Merikarvia, Köörtilä

——————————————————————————————————————————————–

Köörtilän saaristo sijaitsee Merikarvian ja Porin rajalla. Se on monipuolinen ja edelleen varsin luonnontilainen ympäristö. Rannikkokalastuksen kukoistuksen aikaan ssiellä oli kymmeniä kalastustiloja, mutta tänään vain Venerannoilla kalastetaan vuoden ympäri päätoimisesti.

Kaksi sukupolvea työskentelee edelleen perinteikkäällä tilalla. Seitsemän sukupolven ajan on lähivesillä tuolta paikalta kalastettu ja Sami on tehnyt töitä sen eteen, että hän ei jäisi viimeiseksi. Perinteeet velvoittavat, mutta eivät kuitenkaan tuo kalaa rantaan. Vanhemmat, Merja ja Reijo ovat omalla kokemuksellaan luoneet pohjaa monipuoliselle yrittäjyydelle.

Venerannat ovat viime vuosina yhä enemmän jalostaneet saalistaan ja tätä varten on rantaan rakennettu kalankäsittelytilat ja kylmiöt. Kalaa myydään suoraan, markkinoilla ja myös tukkuun.

Toimintaa on viime vuosina sopeutetttu niin kulutuksen kuin kalastuksenkin muutosten suhteen. Hylkeenkestävät pyysykset ovat nyt arkipäivää ja saalis käsitellään hygiesisissä tiloissa kylmäketjusta huolehtien. Saalis ja jalosteet päätyvät pääosin lähiseudulle. Kesäisin ollaan Merikarvian torilla jos säät sallivat ja syksyllä silakkamarkkinoilla.

 

Veneranta PDF