Maatalousyrittäjien eläkelaitoksen (Mela) tuore toimitusjohtaja Heli Backman oli liiton vieraana 28.6. Raumalla. Hän tutustui rannikkokalastukseen puheenjohtaja Jarno Aaltosen ja toimitusjohtaja Kim Jordaksen opastamana.

Oikeustieteen maisteri Heli Backman seurasi eläkkeelle siirtynyttä toimitusjohtaja Päivi Huotaria viime vuodenvaihteesta lukien. Backman on työskennellyt pitkään sosiaaliturvan parissa sosiaali- ja terveysministeriössä. Viimeiset kaksi vuotta hän on toiminut sosiaaliturva- ja vakuutusosaston ylijohtajana.

Kalastus on Backmanille uusi asia, mutta hän oli innokas saamaan tietoa ammattikalastuksen ja yrittäjien yleisestä tilanteesta ja kalastukseen liittyvistä käytännön töistä. Aaltonen sai vastata moneen kysymykseen sekä merellä että maissa. Erityisesti työturvallisuuteen ja työterveyteen liittyvät asiat kiinnostivat uutta toimitusjohtaja. Melan ja SAKL:n yhteinen huolen aiheena on, että liian harva kalastusyrittäjä on liittynyt työterveyshuoltoon, ainoastaan noin 10 prosenttia ammattikalastajista on palveluiden piirissä.  

Lisää työterveyshuollosta, katso https://www.mela.fi/tyokykypalvelut/maatalousyrittajan-tyoterveyshuolto/